13.09.2017 | 0:01
БСП пита как ще настаним 22 000 гости за председателството на ЕС
София разполага с едва 7000 легла в 10-те петзвездни и 39-те четиризвездни хотела

София разполага с малко над 7000 легла в 10-те петзвездни и 39-те четиризвездни хотела, а трябва да приеме 22 000 добре платени чиновници от Европа по време на председателството на ЕС. Как ще планираме туристическия поток през първата половина на 2018 г. и ще решим тази задача?“ Това пита лидерът на БСП и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Столичната община по повод обсъждането на Стратегията за развитие на София като туристическа дестинация 2017-2030 г.

„Настаняването на гостите е голям проблем за столицата. Той трябва да бъде разрешен така, че да не изпаднем в ситуация на липса на легла“, коментира Паргов. По думите му чиновниците от Брюксел не са просто посетители в страната, те са нашите имиджмейкъри.

„Това са хора с претенции, които обикалят света. И ще разказват на всичките си приятели и познати за преживяванията си тук. А мнението от първа ръка винаги е най-меродавно. Много ми се искаше да видя в тази стратегия корелационен анализ на факторите, които влияят върху тренда на развитие на София като туристическа дестинация“, подчерта Паргов.

По думите му липсва и сравнителен анализ как София се позиционира спрямо другите столици от Балканите. Според Паргов предложената стратегия няма нужната конкретика, а може да бъде по-концептуална. Нали точно това е смисълът на една стратегия – да даде визия, да покаже концепция за развитие в съответната сфера, уточни Паргов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране