08.02.2018 | 15:00
БСП пита Цацаров: Изпълнява ли прокуратурата политически поръчки?
Шуменската организация на партията е разследвана, а социалист е уволнен от държавна служба, съобщи Корнелия Нинова

БСП поиска от главния прокурор Сотир Цацаров да назначи вътрешна проверка в районната прокуратура в Шумен. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. Повод за искането е проверка, разпоредена от районната прокуратура на областната дирекция на МВР за противодействие на икономическата престъпност. В рамките на проверката  е изисквана информация от Общопартийната контролна комисия на БСП за това кои лица са присъствали на делегатски събрания на партията, кои са участвали в общински съвети, кои са членове на БСП и т.н.

„Питаме Сотир Цацаров използвана ли е в този случай районната прокуратура за политическа поръчка“, заяви Нинова. От БСП питат и вътрешния министър Валентин Радев „откога Икономическата полиция не се занимава с корупция, а с това кой е член на БСП“. Нинова изтъкна, че през последните години се упражняват репресии над граждани, както и натиск над малкия и средния бизнес и над инакомислещи.

„Ако кажеш нещо срещу властта, върху теб се изсипва цялата държавна машина, уволняват те от работа, пращат ти НАП, митници“, заяви Нинова. И допълни: „В сърцето на Европа по време на председателството царят беззаконие и диктатура.“

Нинова съобщи, че член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен именно заради партийната си принадлежност. Тя изтъкна, че човекът не е бил член на партиен ръководен орган и е спазил това ограничение за държавните служители.

„Заобикаляйки закона, нарушавайки го, започва ровене в партията в Шумен и в София“, каза Нинова, като допълни, че писмо от органите на реда има и до „Позитано“ 20. Лидерът на БСП специално изтъкна, че не очаква сериозна реакция от вътрешния министър.

„От главния прокурор очакваме сериозна намеса, проверка на действията на прокуратурата и отговор имало ли е изпълнение на политическа поръчка“, каза Нинова. И заяви, че не може държавна машина и независими органи да бъдат ангажирани с мачкане на политическия опонент и с репресии върху български граждани, независимо от коя партия са.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране