27.11.2018 | 16:15
БСП: Повече от 5 полицаи са пребили дете, вместо да го арестуват и съдят
17-годишният потърпевш бил с над 20 рани

БСП алармира за пребит от полицаи тийнейджър. Сигналът им е бил подаден от сдружението „Конфедерация за защита на правата на децата”. На пресконференция в парламента депутатът Антон Кутев представи и съдебно-медицинско удостоверение за бития 17-годишен Юлиян Божилов.

Инцидентът станал на 23 ноември около 20 ч. в Сандански. Четири деца, сред които и едно момиче, се скарали с цивилен полицай, който в този момент не бил на работа. „След около 5 минути пристигат три полицейски коли и пребиват доста здраво едно от децата. Разбрах, че детето със сигурност се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой. Има показания на другите три деца”, заяви депутатът Кутев.

По думите му – медицинската експертиза недвусмислено доказва насилие в непозволени рамки. Според Антон Кутев нормалната процедура е детето да бъде арестувано и съдено.

Раните били над 20. Юлиян Божилов бил бит на мястото на конфликта, но и след това – в районно полицейско управление. Кутев обясни, че не знае какво точно се е случило, но поиска медиите да бъдат посредник и да зададат въпроси на МВР. „Какво е наложило един 17-годишен младеж да бъде бит от повече от пет полицая”, попита депутатът.

Според Кутев, в случая става дума за превишаване на правата на полицаите. Какви мерки ще бъдат предприети срещу виновните, попита още народният представител от БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране