26.05.2016 | 12:29
БСП сигнализира: Борисов приватизира тайно „Напоителни системи“, задават се нови наводнения
Защо, въпреки забраната, вчера на заседание на правителството е взето решение за разпродаване на части на "Напоителни системи"?, пита Корнелия Нинова

„Искаме да съобщим за една измама, една кражба готвена от правителството на Бойко Борисов, която ще донесе тежки щети върху страната. Става въпрос за Закона за съоръженията за напояване. По този закон са създадени дружества, които са подпомагани от държавата за създаване и ремонт на съоръжения за напояване. В новите изменения всичко това отпада“, заяви лидерът на БСП Лява България Корнелия Нинова на брифинг в НС.

„Държавата се изтегля напълно от тази сфера. Първата стъпка беше при първото правителство на Борисов, когато под ръководството на Мирослав Найденов се нарязаха тръбите на дружествата за скрап. Втората стъпка е с убиването на тези сдружения, което води до убиването на поливното земеделие“, каза още Нинова.

„Защо, въпреки забраната, вчера на заседание на МС е взето решение за разпродаване на части на „Напоителни системи“? Скрито разпродават и разпарчетосват „Напоителни системи“, закриват се сдруженията, в които се инвестираше до сега. Какъв ще е резултатът? Покачване на цените на водата, убиване на поливното земеделие и не на последно място – нови наводнения“, завърши лидерката на левицата и бе категорична, че гледките от Мизия и Аспарухово ще ги гледаме и занапред, заради поведението на правителството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране