11.01.2018 | 13:20
БСП внася вота на недоверие сама, коледната реч на Доган спънала преговорите
Мотивите на БСП за вота вече са готови - както е ясно, той ще бъде за провал в борбата с корупцията

БСП ще внесе вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов на 17-ти януари. Социалистите обаче ще трябва да си повторят няколко пъти фразата „И сам воинът е воин“, тъй като партията на Нинова няма да търси подкрепата на ДПС, въпреки че очакванията бяха партиите да играят заедно срещу Борисов. Лидерът на БСП уточни пред журналисти, че една от причините за това е речта на Ахмед Доган пред елита на ДПС преди празниците.

Решението на БСП да играе с вота на недоверие сама е мнението на Доган и ДПС, че няма кой да управлява. „Преди 6 месеца се явихме на избори с готова управленска програма, готови да спечелим изборите“, каза Нинова.

Също така, тя не смята, че е правилно да се изчаква с вота на недоверие, само за да се запази стабилността и сигурността. „За БСП сигурността и стабилността също са важни, но за нас несигурността идва именно от правителството на Бойко Борисов“, каза Нинова.

Мотивите на БСП за вота вече са готови – както е ясно, той ще бъде за провал в борбата с корупцията. Нинова не се нае със задачата да каже дали ДПС ще ги подкрепят в гласуването и дебатите. „Това е тяхно решение“, допълни лидерът на социалистите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране