18.10.2017 | 14:46
БСП: Втори братовчед на Борисов ли е шефът на разузнаването?
В такъв водевил няма да участвам, отказа отговори соцдепутатът Георги Стоилов

Серията от размяна на въпроси и обвинения между ГЕРБ и БСП продължава. Бомбите с роднински барут продължават да гърмят в парламента. На питането на Тома Биков от ГЕРБ за миналото на депутата Георги Стоилов и за съдружие с жената на брат му Илия, разследван за рекет, Таско Ерменков отвърна също с въпроси. Този път обвинението за роднински връзки се качи на най-високия етаж, а именно – на премиерския.

„Защо никой не задава въпроса и докога ще си мълчим, че Бойко Борисов е бил съдружник с Пашата, че са работили заедно с Маргините в една фирма?“, изригна Ерменков. „И искам още един въпрос да задам съвсем честно – дали случайно шефът на Държавната агенция за разузнаване /ДАР/ не е втори братовчед на Бойко Борисов?“, обърна се към ГЕРБ соцдепутатът. „Попитайте го дали е вярно. Аз не казвам вярно ли е, или не е вярно – аз питам – дали на Бойко Борисов не му е втори братовчед директорът на ДАР? Нека да отговори, може пък да не е вярно това“, продължи Таско Ерменков.

Ерменков призова медиите да влязат в положението на Стоилов, на когото не му било приятно да му говорят постоянно за брат му, пък и бил по-свит като човек. „Всеки човек си има своите характерологични особености.Разберете, че на човека не му е приятно да говорят за брат му, бъдете по-хуманно настроени. Може би и 93 г. нещо някъде е било в цялата тази работа, говорим за нещата в днешната ситуация“, коментира той по повод въпросите на ГЕРБ за миналото на Георги Стоилов.

Самият Стоилов пък бе ескортиран от двама депутати от БСП от стаята на групата до пленарната зала, но въпреки това медиите го обсадиха с въпроси. Той не отвърна дали е бил съдружник на снаха си преди няколко години, нито на останалите въпроси. „Има обвинения срещу брат ми, не срещу мен. В такъв водевил няма да участвам“, отсече русенският социалист.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране