23.11.2015 | 13:55
БТК става главен акционер в „Левски“
Предвижда се уставният капитал на дружеството да бъде увеличен с 13 млн. лв.

БТК ще влезе като основен акционер във футболния „Левски“ днес. Това е една от точките на започналото общо акционерно събрание на клуба. Предвижда се уставният капитал на дружеството да бъде увеличен с 13 млн. лв. (колкото ще бъде дяловото участие на БТК) – от 30,669 млн. на 43,669 млн. лв.

Телекомуникационната компания, чийто собственик от няколко дни е бизнесменът Спас Русев, трябва да внесе 1/4 от сумата до 3 месеца. Останалата сума трябва да бъде внесена до 1 година. Със своя дял от 13 млн. акции БТК става и главен акционер с 29,7% от дяловете.

До момента основните акционери в клуба бяха трима – Иво Тонев, адвокатът Александър Ангелов и бизнесменът Николай Иванов. Събранието на „Левски“ също така трябва да освободи Тодор Батков като председател на надзорния съвет. Неговото място се предвижда да бъде заето от Бранимир Ботев, бивш заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.
От финансовия отчет, изнесен от изпълнителния директор Константин Баждеков пък стана ясно, че клубът е на загуба от 5 638 000 лева за 2014 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране