17.02.2017 | 20:39
Букет от професионалисти. Сашо, моля ти се!
И внезапно разцъфтяваш

1. САШО, МОЛЯ ТИ СЕ!

Огнян Герджиков даде вегетарианска (постничка) пресконференция на тема – ревизия на кабинета „Борисов“. Репортерите унило записаха на устройствата си монолога на служебния премиер. Представяме си, че със същия тон професорът чете поучителни стихове на внучето си. Признаци на живот даде Сашо Диков, който се разсърди, че на пресконференцията няма да се задават въпроси. Герджиков се налагаше да го укротява – пак в интонации от типа: „хайде, дядовото, изяж това и ще ти дам таблета за половин час“…

***

Огнян Герджиков: Добро утро, няма да има въпроси.

Сашо Диков: Къде сме, ние сме… (не се разбира)…

Огнян Герджиков: Ние сме република България. Моля ви, г-н Диков! Знам вашето изключително журналистическо присъствие. Знам, че вие сте радетел, вие сте борец за правда, за истина. Ще имаме възможност да си говорим по всички въпроси, които имате. Но нека днес да бъде това, което е планирано. И така…

СД: Защо ни извикахте в осем и половина?… Щото да се пъчите в сутрешните блокове!

Женски глас: Сашо, моля ти се…

СД: Е па не… Именно, знам, че се излъчва пряко. Какво пречи това? Да ни изключите микрофоните…

ОГ: Г-н Диков, много ви моля! Много ви моля!

СД: Злепоставяте не толкова себе си, нали знаете!

ОГ: Успокоихте ли се, г-н Диков? След това ще Ви обърна внимание.

(…) (15 минути шменти-капели с основен мотив – сериозни нарушения няма и не може да има, вие да не би да сте очаквали друго?) (…)

Огнян Герджиков дочита доклада си и благодари за вниманието, изнизва се.

Мъжки глас: Това ли беше?!

СД: Хе-хе. Хо-хо. Ръкопляскания не се чуват, не знам защо.

Диков опитва да се добере до премиера, бива спрян от НСО. После началничката на кабинета на Герджиков му прошепва казва нещо тихо и Диков внезапно разцъфтява…

***

2. ГЕРБЕРЪТ МИ ЗАМИРИСА

Радио „Фокус“: Ще има ли обновление на листите на ГЕРБ и какво ще бъде то така, както шумно алармираха от БСП, че правят със своите листи? В листата от Кърджали какви хора ще намерят място?

Цвета Караянчева, ГЕРБ, водач на листата в Кърджали: Обновление на листите ще има, но то е умерено… Може би около 40% имаме обновяване на листите, но като цяло партийните кадри са хора доказали се, и такива, които имат какво да дадат в следващото Народно събрание. Защото парламентарната група трябва да бъде един букет от различни професионалисти, хора с доказани качества, доказали в своята област професионалисти. В нашите листи има баланс както на етническа принадлежност, така и на дамско присъствие. ГЕРБ е партията, където знаете, че дамите са на особена почит и винаги в листите намират своите достойни места.

РФ: Вероятно са си извоювали това право! Вашият слоган за тази кампания е: „Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията“. Какви са страховете на хората днес от ваша гледна точка?

Цвета Караянчева: Когато се говори популистично, когато популизмът вземе връх, той няма граници… Много поле за изява ще имат популистките партии. И няма нищо по-лесно от това да кажеш на някой, че го грози някаква опасност и ти ще бъдеш човекът и стожерът, който ще го спасиш от това. В нашия регион има особен превес на тези страхове, защото преди години, когато ГЕРБ започна да навлиза в смесените региони, тук хората ги лъжеха, че ще им сменят имената, че ще съборят джамиите, ще спрат субсидиите. Нищо такова не се случи. Няма нищо по-хубаво от това, когато работиш на терен и имаш възможността да покажеш и да опровергаеш опонентите си, за да се уверят хората, че те лъжат. Това е един бавен процес, който в годините бележи своите добри резултати, но за съжаление, във времето, в което живеем популизмът взима връх, и съответно някои от партиите се опитват да си играят със страховете на хората.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране