22.04.2017 | 0:09
„Бултраси“ потрошиха стадиона на Верея
Ботев Пд победи с 1:0 и се запъти към финала, клубът ще плаща щетите на "Трейс Арена"

Отборът на Ботев Пд направи голяма крачка към финала за Купата на България. „Канарчетата“ победиха с 1:0 като гости Верея в първия 1/2 с гол от дузпа на Тодор Неделев (90+5). През втората част двубоят бе прекъснат за няколко минути, тъй като недоволни от решенията на главния съдия фенове на Ботев счупиха предпазната ограда и тръгнаха да нахлуват на терена. Стюардите не успяха да ги озаптят, но пристигналите полицаи ги укротиха и мачът бе подновен.

В началото му Георги Андонов (11) стреля с глава, но стражът на „канарчетата“ Георги Георгиев изби. Това бе и единственото интересно положение през първата част, като съперниците играха изключително предпазливо, без да поемат рискове да се оголят в защита. В 70-ата минута мачът бе прекъснат, след като феновете на гостите счупиха предпазната ограда и тръгнаха да навлизат на терена, недоволни от съдийството. След подновяването му ботевци притиснаха домакините, но не успяха да създадат нищо смислено. В 94-ата мин влезлият на почивката като резерва Омар Косоко пое топката в наказателното поле и бе съборен. Главният съдия Волен Чинков посочи бялата точка и от нея Тодор Неделев простреля вратаря Пламен Колев.

4300 лв. глоба за пловдивчани
Дисциплинарната комисия наложи обща глоба от 3300 лв. на Ботев Пд за ексцесиите на стадион „Трейс Арена“ (300 са за нерегламентирано използване на факли, 1000 – за хвърлени предмети и 2000 за „увреждане в района на стадиона”. Клубът трябва и да възстанови щетите от вандалските прояви на „бултрасите“. За обиди към длъжностно лице лекарят на Ботев Пд д-р Георги Касабов получава забрана за изпълняване на функции за 2 срещи и е глобен 1000 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране