22.11.2017 | 0:01
Буруджиева: Нинова демонстрира имиджово различие от предишните лидери на БСП
Тя няма да се откаже, защото смята, че това е предимство, заяви политологът

В БСП има много важен казус – придобиване на легитимен авторитет от страна на лидера, а не на авторитет, дължащ се на пост. В този си опит да ръководи изцяло всичко в БСП, да минава всичко през лидера, тоест опитът лидерът да застане във фокуса на вниманието, е страшно важно – това е чисто имиджово различие, което демонсдтрира лидерът на БСП на фона на другите лидери на БСП, коментира в „Още от деня“ на БНТ политологът Татяна Буруджиева. „Корнелия Нинова няма да се откаже от това си, според нея, предимство. Няма да се откаже, защото това е, с което тя и ръководната група в БСП имат предимство. По организации се върви и се обяснява как ще се управлява“, коментира още Буруджиева.

Татяна Буруджиева изрази мнение, че е добре да има силна десница и силна левица, тъй като навсякъде, и в Европа, хората имат нужда от силни партии, за да има силна демокрация.

„Да, България“ и ДСБ са имали добър старт на последните парламентарни избори, но имат нужда от силна обща програма и лидери, смята тя. „Има твърди ядра в две от партиите и третата партия е доказала на избори, че има прилично представяне. Ако чисто математически съберем нещата и от представянето им в социологическите изследвания, те са много близо до прескачане на бариерата. така че това е един стимул за мотивиране на хората, които не искат да им се загуби гласът.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране