16.07.2017 | 21:50
Бутат незаконни цигански къщи в Асеновград
Жителите се канят за нови протести, ако обещанията на общината и полицията не се изпълнят в срок

редстои премахването на 14 незаконни жилищни и 7 стопански постройки и 4 навеса в кв. „Лозница“ в Асеновград, съобщават от пресцентъра на общината. През последната седмица Общинската комисия по установяване на незаконното строителство състави 16 констативни акта, в които са описани постройките.
Междувременно от Инициативния комитет на протестиращите в Асеновград заявиха, че жителите на града очакват обещанията на общинското ръководство и на полицията да се изпълнят в срок, защото в противен случай ще възобновяват протестите. Едно от дадените обещания е спазено и вече е осигурена охрана за гребците в Асеновград.

Предстои премахването на незаконните постройки, като вече са връчени предписани мерки за доброволно премахване. След изтичане срока по законовата процедура ще последва издаване заповед от кмета на общината за премахването им. Предстои заповедта да се обяви на лицата, извършили незаконното застрояване, като отново им се дава правото в определен кратък срок доброволно да премахнат постройките. След прилагане на тези изрични законови процедурни срокове община Асеновград ще предприеме действия по премахването на незаконното застрояване.

Във връзка с поставените забранителни табели за каруци, с писмо на кмета на общината д-р Емил Караиванов до Районното управление на МВР в града се обръща внимание за необходимостта от предприемане на действия за контрол и санкциониране на нарушителите на тези забрани. Едно от обещанията на общината вече е изпълнено и вече е осигурена охрана за гребците в Асеновград, коментира Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите в Асеновград и баща на едно от децата, които бяха нападнати при сблъсък между цигани и членове на отбора по кану-каяк край язовир „40-те извора“. „Ние заявихме, че ако до 15 дни няма видими резултати и напредък, ще възобновим протестните си действия. Вече е изминала седмица“, посочи Тодоров. Очаква се идната седмица протестиращите отново да се срещнат с вицепремиера Валери Симеонов, за да се обсъди постигнатото до момента и предстоящите стъпки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране