21.08.2018 | 21:04
Бягай, Петро, бягай…

Облаците отново се сгъстяват над президента Петро. Чичо Доналд така и не му прости как той яростно подкрепяше Клинтън по време на американските избори през 2016 г. И реши да си го върне тъпкано на украинското президентче.

Цитат:

САЩ започнаха да проверяват разхищенията на средствата, отделени на Украйна. Обект може да стане Порошенко.

Президентът на Украйна Петро Порошенко може да стане обект за разследване на САЩ за разхищаване на средствата, отделени от американското правителство и МВФ за подкрепа на страната „със зараждаща се демокрация“.

За това, позовавайки се на собствен източник, съобщи във „Фейсбук“ адвокат Андрей Смирнов.

„Федералният съд във Вашингтон предаде за досъдебната проверка и потвърждение на специалната финансова документация по отношение лицата, участващи в разхищаването на американски обществени средства,и организиращи престъпен трафик на средствата, източени чрез фиктивни програми за държавна подкрепа.

Става дума за средствата на американския федерален бюджет и средствата, отпуснати в рамките на целевата програма на МВФ, за подкрепа на страните със зараждаща се демокрация.

Организатори от украинската страна е Петро Алексеевич Порошенко, от страна на Република Молдова е Владимир Георгиевич Плахотнюк.

Друг важен аспект. Тъй като Порошенко има разрешение за пребиваване в Швейцария (кантон Цуг), а г-н Плахотнюк има румънски и руски паспорти, ФБР също се присъединява към делото.

Материалите по делото вече съдържат решенията на Майк Пенс и Майк Помпео. Одитът ще отнеме от 25 до 60 дни съгласно федералното законодателство, след което материалите ще бъдат върнати на съда и процедурата ще започне по същество.

Или накратко. Молдова като емиграционна зона за президента изчезва също“, пише адвокатът.

Ако всичко е така, тогава съдът в САЩ ще вземе решение някъде до пролетта на 2019.

Точно до самото начало на подготовката за избирането на укропрезидента. Какъвто иска да остане Петро Порошенко.

Очевидно е, че съдът ще вземе решение не в полза на Порошенко. Значи групата, близка до Тръмп е решила да се отърве от Порошенко. Интересно, в чия полза? Въпреки че … там е пълно с много мръсотия, за САЩ има два основни критерия, необходими за президента на Украйна

– той трябва да бъде напълно контролиран от Америка (дори и газове да пуска по команда от посолството на САЩ).

– той трябва да мрази Русия и по всякакъв начин да ѝ пакости.

Другите качества на лидера на украинските аборигени не са важни за Съединените щати.

Послепис. И като цяло този факт, че Порошенко отива на разследване, свързано с Плахотнюк, който се смята за престъпник в повечето европейски страни, е много симптоматичен.

После-послепис. Сега Арсений Яценюк се усмихва, гледайки милиардите долари, които е спечелил, и си мисли: „Важното е да се измъкнеш навреме!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране