17.06.2017 | 0:01
CAS отхвърли жалбата на “ЦСКА-София” за недопускане до евротурнирите
Клубният контролен финансов панел на УЕФА вече е задействал процедура, в която се разглежда именно даденият от БФС лиценз за Европа на клуба

Спортният арбитражен съд (CAS) преди малко излезе с решение по жалбата на “ЦСКА-София” относно недопускането на отбора от УЕФА до европейските клубни турнири в този и следващите два сезона. От CAS се мотивират с това, че БФС е издал лиценз на отбора за евротурнирите този сезон и няма причина да се иска от УЕФА да разрешава участие на “ЦСКА-София”.
Същевременно Клубният контролен финансов панел на УЕФА вече е задействал процедура, в която се разглежда именно даденият от БФС лиценз за Европа на клуба. Точно Панелът ще има последната дума дали да пусне “ЦСКА-София” в Лига Европа, като уважи решението на БФС да му издаде лиценз, или отново ще се “опре” на т.нар. “тригодишно правило”, според което този, който иска лиценз, трябва да е регистриран член на страна-членка на УЕФА поне от 3 години. Решението ще бъде взето до понеделник, когато е жребият за първия квалификационен кръг във втория по сила европейски клубен турнир.

“CAS отхвърли спешното искане на новосъздадения клуб ПФК ЦСКА-София ЕАД (ЦСКА-София) срещу УЕФА, относно решение на УЕФА от 29 май 2017 г. В решението УЕФА отхвърля молбата на “ЦСКА-София” за изключение от “тригодишното правило”, т.е. правилото че искащият лиценз трябва да е регистриран член на УЕФА поне в три последователни години”, пише в становището на CAS.

В решението се изтъква, че БФС е издал лиценз на “ЦСКА-София” за европейските клубни турнири и УЕФА не е решавала да отхвърли това даване на лиценз за участие в Лига Европа през сезон 2017/18.
“Следователно към днешна дата българският клуб остава приемлив за участие в Лига Европа 2017/18 и не понася никакъв риск от непоправима вреда. Следователно искането за временни мерки срещу решението на УЕФА и да се нареди на УЕФА да не предприема никакви действия за възпрепятстване на “ЦСКА-София” от участие в предстоящата Лига Европа бе отхвърлено”, се казва още в решението.

социално споделяне


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране