03.05.2017 | 21:39
Чантагейт – кой кого унизи в крайна сметка
Последния хит е "чантата ми замириса на пари"
Сега

Персоналният състав на кабинета е ясен, остава да се гласува, мнозинството е стабилно, подкрепата на Марешки не е любовница или обществена поръчка, че да избяга при друг – работата е опечена.  Започваме да излагаме безразборни, крайно неизчерпателни и тенденциозни мисли за членове от състава на третия кабинет „Борисов“.

***

Лиляна Павлова – вицепремиер по европредседателството.

По това назначение избухнаха спорове – понижение ли е, или повишение? От Повелителка на магистралите и благоустройването – към Гара разпределителна по европейското началстване. Европа – това звучи гордо. Но всъщност мащабите се свиват. По европейското председателство пак има обществени поръчки, но колко са те?! Цялото председателство е съизмеримо с тунела „Железница“ примерно. Не е едното нищо, но в сравнение с досегашната позиция – слабичко. А като свърши председателството?

Изглежда, офанзивата срещу нея даде резултат – пряко или косвено, по реални или измислени поводи, Павлова напоследък беше измъчвана по най-различни теми като „падащи лампади“, „санирай блудно“ и последния хит – „чантата ми замириса на пари“.

Това последното беше доста примитивно – пиарката на Корнелия Нинова обруга Лилето, че носи приказно скъпарски чанти, а народът гладува.

Пиарката на Лилето отвърна на удара – не били толкова скъпи чантите, а в поста на пиарката врагиня било вярно само това каква марка е личният автомобил на Павлова. Разрази се „Фейсбук“ баталия между пиарките и техни сподвижници – не прекомерно съдържателен спор, каквито биват като цяло дискусиите в социалните мрежи. Въпросът се върти основно около това унизила ли е Павлова бедните люде, демонстрирайки лукс, или напротив – не ги е унизила, защото чантите й не били толкова скъпи, колкото се твърди. Сякаш бедният човек може да различи чанта за 200 лв. от такава за 2000 лв. Без да се включваме в милуването на клети сюрмаси и без да знаем дали в момента дискретно се закупуват по-скромни реплики на скъпи чанти за нечий гардероб, можем да кажем със сигурност, че Павлова далеч не е единствената или най-фрапиращата чантаджийка в политическото пространство. Да се сочат хора и да се слагат етикети с цени по облеклото им е възглупаво. И не твърде почтено. Във всички партии има поклонници на лукса и чантите са малка част от панаира на суетата – ами автомобилите, костюмите, ризите с монограм, екскурзиите, секретарките… Секретарките и дори пиарките също могат да са средство за демонстрация на лукс.

Бедните хора в момента са по-унизени, отколкото преди Чантагейт – унизително и грубо е да им се набива специално в очите реален или мним белег на социално превъзходство. И не е твърде почтено.

Но г-жа Павлова в лично и политическо качество също е подложена на унижение.

Професионално бе понижена – това го изяснихме.

Освен това стана отрицателен герой на принципната публицистика. Принципна – колкото са принципни пръстите, шетащи в чужда чанта. Хора, които дават мило и драго да притежават такива аксесоари, в момента се кокорят по телевизорите и възклицават отчаяно на почва наскърбен морал.

Чанта впрочем е също вулгарен синоним на жена – ако някой употреби тази дума по адрес на Лиляна, да се счита поканен на дуел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране