Зареждане

Напишете

ГАЛЕРИЯ

Чехи се гаврят с Lidl заради заличените кръстове (видео)

share

Чешки шегаджии организираха протестна акция срещу Lidl пред два магазина на търговската верига в град Оломоуц.  Поводът за пародийната акция са заличените кръстове на опаковките на продукти от „гръцката седмица“ на Lidl.

В неделя активистът Мартин Заплетал, облечен като монах и с огромен кръст в ръце, придружен от „монахиня“ в бяло, „благославяха“ стоките пред входа на търговската верига.  Управителят на един от магазините, сполетени от неочакваната благословия, извикал градската полиция.

Той се оплакал, че Заплетал и неговата спътница притесняват клиентите на Lidl.  Извинението на Lidl, че със заличаването на кръстовете от храмовете искат да запазят политически и религиозен неутралитет, е жалка измислица. Ако искат да бъдат аполитични, нямат никаква причина да заличават кръстовете, твърди Мартин Заплетал.

Това не е първият път, в който активистът се прославя в чешките медии. През 2016 г. Заплетал получи условна присъда, защото при преминаването на американски военен конвой край Вишков си свалил гащите и марширувал по гол задник. Впоследствие условната му присъда беше отменена.

spodelime

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.