05.09.2017 | 0:01
Чехи се гаврят с Lidl заради заличените кръстове (видео)
Шегаджиите благославяха стоките на входа на хипермаркета

Чешки шегаджии организираха протестна акция срещу Lidl пред два магазина на търговската верига в град Оломоуц.  Поводът за пародийната акция са заличените кръстове на опаковките на продукти от “гръцката седмица” на Lidl.

В неделя активистът Мартин Заплетал, облечен като монах и с огромен кръст в ръце, придружен от “монахиня” в бяло, “благославяха” стоките пред входа на търговската верига.  Управителят на един от магазините, сполетени от неочакваната благословия, извикал градската полиция.

Той се оплакал, че Заплетал и неговата спътница притесняват клиентите на Lidl.  Извинението на Lidl, че със заличаването на кръстовете от храмовете искат да запазят политически и религиозен неутралитет, е жалка измислица. Ако искат да бъдат аполитични, нямат никаква причина да заличават кръстовете, твърди Мартин Заплетал.

Това не е първият път, в който активистът се прославя в чешките медии. През 2016 г. Заплетал получи условна присъда, защото при преминаването на американски военен конвой край Вишков си свалил гащите и марширувал по гол задник. Впоследствие условната му присъда беше отменена.

споделяне на връзка


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране