26.11.2015 | 0:01
Ченалова: Янева ме заплашваше и предлагаше пари, за да не заставам срещу Цацаров (видео)
Паралелно на "двете каки" в "Биволъ" тече и интервю със съдийката

В интервю за „Биволъ“ подсъдимата съдийка Румяна Ченалова и нейният съпруг д-р Красимир Хаджигеоргиев разказват, че Владимира Янева и нейният съпруг са ги посетили и са им предложили пари, за да не застава Ченалова срещу главния прокурор. Това се е случило, след като Румяна Ченалова се прибира от ареста у дома (тя беше пусната от ареста на 17 април 2015 г. Янева дошла на гости на Ченалова, без да е канена, като била придружавана от съпруга си (който работи в РВД) и едното си дете.

По-рано миналата седмица Янева каза пред ВСС, че не се е виждала с Ченалова, след като ВСС я отстрани от шефския пост в СГС през февруари. Ченалова обаче опровергава нейните твърдения и на свой ред твърди, че Янева е била в нейния дом и е разговаряла пред свидетели, които са били на гости.  „Тя ме предупреди да внимавам какво ще говоря и да не заставам срещу главния прокурор, защото ще имам неприятности. Предложи ми и пари. Съпругът й също“, каза пред камерата бившата съдийка от СГС.

Съпругът на разследваната съдийка също казва, че мъжът на Янева му предложил „едни пари, които най-вероятно щели да му бъдат необходими в момента“ – „две пачки“. Ченалова отказва да отговори на въпросите на „Биволъ“ кой е мъжът, който се чува на записите, къде се е случила записаната среща с Янева и кое е кучето, което се чува на записите.

От записите до момента става ясно, че според Янева Сотир Цацаров е бил подложен на натиск от Бойко Борисов, за да я „опраска“, но той е обещал да завоалира нещата. След това натискът станал твърде силен и той не можал да издържи, но смекчил наказанието, като не е обвинил директно Янева по делото „Червей“, а я привлякъл по досъдебно производство, за да може ВСС да я отстрани временно със свое решение, а не автоматично.

В свои изказвания след отстраняването на Янева Сотир Цацаров твърдеше пред медиите, че тя не е основен виновник в аферата „Червей“. След изтичането на записите от „Яневагейт“ Цацаров потвърди тази своя теза, коментирайки текущото дело срещу Янева, което е нарушение на етичния кодекс на магистратите. Други двама от споменаваните вътре – премиерът Бойко Борисов и шефът на ВАС Георги Колев, засега предпочитат да неглижират записите като разговори между „две каки“ и „две жени си говорят“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране