17.05.2018 | 20:30
Черна точка се белее…

Историческата среща“ на ГЕРБ с ЕС в София приключи, а резултатите от нея са в стил „Черна точка се белее в близката далечина“. Ще я запомним основно с прегръдките и куртоазното фамилиарничене на моста на влюбените, както и със среднощното рандеву на Борисов и Московски в хотела на Меркел и Макрон, където цели 3 часа(!) разговаряли за тегобите на нашите превозвачи. Резултат и от тази сгледа по тъмна доба също няма – лидерите на Германия и Франция сега разбрали, че правителството Му имало проблем. Ама те били много загрижени за „лошото третиране“ и „нечовешките условия“ на работа на българските тираджии. „Максимален диалог сме направили. Няма нещо, което да не съм обяснил. Очаквам да намерим решение. Президентът Макрон също обеща, като се прибере, с канцлера Меркел да се разпореди на нейните експерти, заедно с френските, нашите експерти, още един път с комисията да прегледат всеки детайл…“, реди нашият в типичния си фамозен стил.

В такива моменти всеки трябва да се гордее какъв премиер-работохолик си имаме. Сигурно и затова, каталясъл, човекът понякога си подремва по чужбинските хайверени форуми. След като цяла година и половина от ГЕРБ проспаха проблема и се разбра, че чак сега ще представят своите конкретни предложения по Пакета за мобилност, тръгнаха на пожар отново да лъскат окаляния си имидж с дърварски пиар.

Не протест, а „мирно шествие в подкрепа на правителството“ била блокадата на София от стотици камиони и автобуси, с която недоволните тираджии се опитаха да привлекат вниманието на височайшите особи от ЕС. Това изтърси депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов за всеобща веселба на целокупния… Ако питате някой шофьор на ТИР обаче, ще се разбере, че „подкрепата“ е с бухалки по гърбината на ГЕРБ. За здраве и акъл! Излиза, че шофьорите са някакви невменяеми зомбита, изпратени на протест. Нищо че са в кухнята на нещата… А други мухльовци им обясняват как Макрон не можел да спи завалията само и само да им уреди живота по европейски. То и сега няма никаква спънка да идеш да работиш в чужда фирма. Ама я ги питайте колко са доволни…

Нека припомним и друго – че дни преди срещата и протеста Борисов говореше за „телефонен разговор“ с Макрон и Меркел, като явно се надяваше на бързо решение още по време на вчерашния форум. Те обаче рекоха „ще видим“, с което потвърдиха още един път, че нашите управници нито работа могат да свършат, нито да се оправдаят като хората. Да не си отваряме устата и за сервилната подкрепа, която веднъж вече бе дадена за „пакета Макрон“ миналото лято. Защото колкото и да се пъне, оная знаменита фраза как „началниците решават всичко, а ние слушаме и изпълняваме“ казва всичко.

Валентин Георгиев


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране