09.11.2017 | 9:38
Червен депутат обяви Иво Христов за модерен будител
Десислава Атанасова пак поиска оставката на професора заради репликата за дебилите

„Вярвам в извинението на проф. Иво Христов и не виждам причина той да се оттегли от Народното събрание“, заяви днес пред Нова тв депутатът от БСП Александър Симов.  Така той коментира скандала с колегата си, който през седмицата заяви, че 80% от българите са „дебилни“. Това се чуваше на запис от негова среща със симпатизанти в Раднево. Червеният депутат свали по-късно записа и се извини, но от ГЕРБ поискаха оставката му. Повод за изказването на социалиста бе коментар на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че българските евреи били спасени от Съветската армия.

„За мен той (Христов – б.р.) е един от модерните будители“, допълни Симов. Но се застрахова, че „така не се говори, особено когато си депутат“. „Не стоя зад думите му, защото нито са подходящи, нито са верни“, каза Симов. И допълни, че Христов е искрен в извинението си. Думите му не били на арогантен човек. Самият проф. Христов бил известен с емоционалния си изказ, а изявлението му било „реплика в разгорещен разговор“.

„Казва го така с болка, че България е доведена до това състояние, а не – аз съм по-умен от вас“, обясни Александър Симов. Според него ГЕРБ са в правото си да ползват това като политическа критика.

Десислава Атанасова от ГЕРБ, която бе опонент на Симов в студиото, обяви, че това е „чутовен скандал“, защото е свързан с опит за пренаписване на историята за спасяването на българските евреи. Тя също поиска оставката на Христов и напомни за стари изказвания на червени депутати, където също са отправяни обиди. Без да спомене името на Крум Зарков, Атанасова припомни шегата му, че закъснял да се яви в телевизионното студио, защото измъчвал нечий дядо.

„Каква алтернатива е БСП?“, попита Атанасова. Тя е убедена, че единственият начин от БСП да се разграничат от Христов и изказванията му е да поискат оставката му. „Иво Христов не е актив, а пасив. Колкото по-рано го осъзнаете, по-добре. Той е пасив и за Народното събрание. Димитър Пешев сигурно се обръща в гроба, като го слуша как преиначава историята“, каза Атанасова.

Двамата депутати се скараха кой има главен принос за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Атанасова припомни как Народният съд е осъдил Димитър Пешев и други депутати, участвали в спасяването. Христов пък заяви, че ГЕРБ е едва с 10-годишна история, докато БСП и пъртия с традиции. И допълни, че е наследник на БКП, която е спасила евреите.

3 коментара

  1. Искандер каза:

    Е, поне един се осмели да каже истината: „Царят е гол!“. Реално българите са неграмотни, нагли, завистливи, без самокритика и отчайващо ниско ниво на обща култура и лична хигиена. Не четат книги, не се образоват, не посещават дори едно културно мероприятие в годината. Вместо това са експерти по чалга и МОЛ културата,ракията и софрата , а източник на всички знания за живота е фейсбук и биг брадър.Освен това защо един наш „върховен вожд „може да каже ,че „матриалът е лош“ и това веднага да се приеме за чиста истина , а друг като направи подобно изказване, да е тотално оплют. Българинът не обича да бъде критикуван, а иска удобна „псевдоистина“, отговаряща на неговия мързел, безинициативност и нравствена и духовна ДЕБИЛНОСТ!!!!!!

  2. Цецо с каунестата глава съм каза:

    Говорихме с Деси Атанасова. Предложихме и първо да измие путката (това тя рядко го прави) и след това да пръдне на кура на проф. Христов. Второто го прави без задръжки.

  3. българка каза:

    и Симов, и Атанасова са прости и дебилни, а това важи и за 97% от депутатите, включително и за дебилния професор, НЕДОНОСЧЕТО ОТ УКРАИНСКИ ПРОИЗХОД, Ивчо Христов ( поредният русопаразит и българофоб в Бг)

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране