22.03.2019 | 11:50
Четири дни преди сделката Цветанов поискал проверка на „Артекс“
Сигналът срещу фирмата-строител бил на гражданска огранизация, а Цветанов настоял пред столичния кмет Йорданка Фандъкова да направи проверка

Само четири дни преди да си купи луксозно жилище на скандално ниска цена, Цветан Цветанов е поискал проверка на знаков проект на фирма „Артекс“, разкрива „Бивол“. Сигналът срещу фирмата-строител бил на гражданска огранизация, а Цветанов настоял пред столичния кмет Йорданка Фандъкова да направи проверка. Само четири дни, след като е препратил сигнала към Фандъкова, зам.-председателят на ГЕРБ финализира покупката на апартамента си на ул. „Латинка“ в сградата на „Артекс“.

От това „Бивол“ прави извода, че Цветанов е знаел за сериозен проблем с „Артекс“ и намеква, че е използвал властта си, за да изнуди строителите да му продадат апартамента на преференциална цена.

„Свободна Европа“ пък намира друга връзка между Цветанов и „Артекс“. През 2017 година групата на ГЕРБ в НС прокарва промени в Закона за устройство на територията, свързани с удължаване на разрешителни за строеж. Точно по това време „Артекс“ има строеж, който продължава 10 години, а поправката прави така, че да не е нужно подновяване на разрешителното. Става въпрос за небостъргач на 34 етажа, станал известен като „Златен век“.

По това време председател на парламента е Цецка Цачева, сдобила се със жилище за 670 лв. на квадратен метър от „Артекс“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране