14.01.2020 | 13:49
Четири партии влизат в парламента, ако изборите са днес
Водеща политическа сила остава ГЕРБ с 35.5% подкрепа, следвана от БСП от далече с 28.2%

Макар да се увеличава броят на българите, които не желаят да гласуват на избори, все още повечето от хората харесват управляващата партия ГЕРБ и тя събира най-много потенциална подкрепа, ако парламентарният вот беше днес, над 54% са доволни от икономическия климат, но в същото време близо 60 процента не са удовлетворени от доходите си. Това показва социологическо изследване на агенцията „Барометър България“ сред близо 900 души от различна възраст.

Преобладаващата част от анкетираните оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи. Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция, отбелязват от агенцията.

Доволни от икономическата обстановка и бизнес възможностите в страната са 54.3%, на противоположно мнение са 35.7%, според които икономическата ситуация в България е негативна, а 10% не могат да преценят.

Традиционно при проучвания българите са недоволни от личните си финанси или смятат, че би могло да са по-добри. И при сегашното изследване удовлетворени от собствените си доходи са 34.7%, а 59.7% ги оценяват като недостатъчни. Относително малък е делът на онези, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос – 5.6%.

За около месец не са настъпили значителни промени в електоралните нагласи на българите и в парламента със сигурност ще попадат четири формации, ако изборите бяха сега.
.
Водеща политическа сила остава ГЕРБ с 35.5% подкрепа, следвана от БСП от далече с 28.2%. Третата позиция е оспорвана от ДПС и „Обединени патриоти“ с по 11% одобрение.

Все още нерегистрираната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представеност, подкрепена от 3.6% от анкетираните, а Демократична България може да разчита на 3.2%, сочат още данните.
.
Делът на хората, отказващи да гласуват, които и без друго е значителен, нараства леко и вече е 41.9 на сто.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране