14.05.2018 | 16:03
Чичко Гугъл знае всичко…

2 милиона лева за иновативни решения за дигитализация на малките и средни предприятия у нас отпуска Министерството на икономиката. Технологичният гигант „Гугъл” с подкрепата на ресорното министерство стартира обучение за цифрови умения на бизнеса.

Между 5000 и 20 000 лева са ваучерите, които се отпускат с помощта на европейска програма. Премиерът Бойко Борисов, който присъства на форума, изтъкна, че в съвременния свят дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство. Той отбеляза, че светът се развива с ускорени технологични темпове и всеки месец се появяват нови приложения, освен това дигиталните технологии навлизат в наземния и въздушния транспорт.

„Всеки от нас вече: Чукни в „Гугъл”. Това може би е най-често срещаната реплика. „Чичко Гугъл” знае всичко”, каза Борисов. „Ако се върнем 20-30 г. назад, обикновено на 10 г. се случваше нещо – от черно-бял телевизорът да стане цветен, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения и вече не можем да си представим света без това”, добави премиерът.

Борисов каза също, че дигитализацията на Западните Балкани е тема, която ще бъде поставена на масата по време на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в края на седмицата в София.

По-късно Борисов ще се срещне с еврокомисаря на транспорта заради проблемите в транспортния бранш. В края на седмицата парламентът даде зелена светлина на правителството да защити интересите на международния транспортен бранш пред Брюксел. Браншът недоволства от готвените промени, познати като „законът Макрон”. Заради това ще има и протести. Част от промените предвиждат на всеки 3 седмици шофьорите да се прибират у дома.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране