26.05.2015 | 8:08
Чистка в Агенцията по храните
20 са получили предизвестия за уволнение

В Агенцията по храните започва чистка. Около 20 служители от централното управление, както и от областните дирекции, са получили вчера предизвестия за уволнение.

Причина за отстраняването им са съмнения за корупция. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов по предложение на земеделския министър Десислава Танева освободи Пламен Моллов, който оглавяваше агенцията. Това стана, след като основателят на „Аладин фуудс“ Аладин Харфан се оплака, че фирмата му е притискана да плати „такса спокойствие“.

Вчера Харфан даде пресконференция, на която обяви, че освобождаването на Моллов не е достатъчно, а отговорност трябва да се потърси и от служителите му. Хафран съобщи, че иска среща с новия шеф на БАБХ, на която ще представи списък на още служители на агенцията, които трябва да си понесат отговорността.

Предприятия от Североизточна България са били притискани с „такса спокойствие“, съобщи Богдан Борисов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите, също каза, че е чувал за такива притискани фирми. Няма обаче информация кой точно се е оплакал и кой е подал сигнал. Причината е, че много от дружествата не се осмелявали да си признаят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране