20.11.2015 | 20:37
Чистка в ДПС – две дами аут заради преференции
Отстраняването стана на заседание на структурата в Разград
Две дами са изключени от ДПС на заседание на Общинския съвет на партията в Разград снощи. И двете не са спазили указанията за неизползване на възможностите на преференциален вот, съобщиха от партията, цитирани от „Дарик“.

Едната изключена е шефката на Градския съвет на партията Фатме Селим. След отстраняването й структурата остава без лидер до провеждане на конференция.  Фатме Селим бе под №15 в кандидатската листа, но преференции я изпратиха на 7 място и така стана част от Общинския съвет. Въпреки разговорите с нея, свързани със спазване на партийната дисциплина, тя отказала да напусне.

„Не съм мислила дали да се присъединя към друга група, но вероятно ще остане като независим общински съветник, ще работя за хората, които са гласували преференциално за мен“, коментира тя.

Другата изключена е Шукран Шукри-Адрианова. Тя е под №22 в листата и не е избрана за съветник, но е декларирала, че ще влезе в местния парламент, ако още две съветнички, също използвали преференцията, напуснат Общинския съвет. За да не оредее съвсем групата на ДПС настояването към другите две съветнички е оттеглено и те остават.

Така групата на ДПС в 33-членния Общински съвет-Разград остава 6-членна, колкото са и групите на БСП и Реформаторския блок.  Това е втората вълна изключвания от ДПС заради преференции. Предишния път от партията бяха отстранени Гюнай Хюсмен и Муса Палев, които станаха депутати след преференциален вот за тях, който беше забранен от централното ръководство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране