20.10.2016 | 20:39
Човекът на Бойко остава представляващ ВСС
Искането за оставката му бе отхвърлено с 15 на 8 гласа

След двучасов дебат мнозинството от членовете на Висшия съдебен съвет оставиха Димитър Узунов, известен като „човекът на Бойко“ като представляващ съвета. Обсъждането за неговата оставка бе допълнителна точка от дневния ред на висшите магистрати. Искането за оставката му бе отхвърлено с 15 на 8 гласа.

Узунов благодари на колегите си и направи специално обръщение към председателя на ВКС Лозан Панов, по чието предложение бе и искането за отстраняването му. Шефът на ВКС поиска оставката заради едноличното решение на Узунов кои от членовете на ВСС да се срещат с европрокурорите, които бяха на посещение у нас. Можехте да ме питате за писмото във връзка със срещата с европрокурорите, но вие предпочетохте да ми забиете ножа в гърба, дълбоко и болезнено, заяви Узунов.

При обсъждането имаше и превъзнасянето на качествата на Узунов, както и лични нападки и обвинения към вносителите на предложението за политиканстване, отбелязват от „Правен свят“. По време на дебата за оставката имаше и опити за размиване на темата с отклоняването й към други дежурни въпроси като съдебната карта, бюджет, както и отчет за дейността на предишния представляващ ВСС Соня Найденова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране