13.06.2018 | 20:39
Чудо! Арестуваха общинарка от ГЕРБ, присвоила 117 000 лева

Общинската съветничка от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е задържана за длъжностно престъпление в качеството й на служител в Бюрото по труда.

В официалното прессъобщение името на Тодорова не се споменава, но става ясно, че е тя. Окръжната прокуратура в Ловеч е започнала досъдебно производство по подозрение, че като служител в Бюрото по труда за период от година не е изпълнила служебните си задължения по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта с цел да набави за другиго имотна облага.

Според обвинението агенцията е ощетена със 117 300 лв. Нарушението се изразява в „рекламна дейност чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване с необходимите реквизити на констативни протоколи за присъствие на обучаеми лица при извършване проверки на място, неизвършване на контролни проверки съгласно план-график. В резултат на тази дейност е получена облага за фирмата, която е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност“, обобщават от прокуратурата. Разпитани са служителите в Бюрото по труда, а ДАНС и полицията са претърсили офиси и са иззели информация.

40-годишната Тодорова е задържана за 72 часа. Макар за случая да се разбра още във вторник, местните медии и съпартийците на Тодорова от ГЕРБ запазиха мълчание до вчерашния ден, когато скандалът избухна с пълна сила. Едва тогава областната и общинската структура на ГЕРБ пуснаха позиция, в която се разграничават от заловената общинарка. „От ПП ГЕРБ никога и по никакъв начин не сме разпъвали политически чадър над никого. Както неведнъж сме показвали, ние сме безкомпромисни към хора, които уронват името на партията с поведението и действията си. Очакваме разследващите и правораздавателните органи да си свършат работата“, гласи дежурното обяснение на гербаджиите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране