13.06.2018 | 20:39
Чудо! Арестуваха общинарка от ГЕРБ, присвоила 117 000 лева

Общинската съветничка от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е задържана за длъжностно престъпление в качеството й на служител в Бюрото по труда.

В официалното прессъобщение името на Тодорова не се споменава, но става ясно, че е тя. Окръжната прокуратура в Ловеч е започнала досъдебно производство по подозрение, че като служител в Бюрото по труда за период от година не е изпълнила служебните си задължения по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта с цел да набави за другиго имотна облага.

Според обвинението агенцията е ощетена със 117 300 лв. Нарушението се изразява в „рекламна дейност чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване с необходимите реквизити на констативни протоколи за присъствие на обучаеми лица при извършване проверки на място, неизвършване на контролни проверки съгласно план-график. В резултат на тази дейност е получена облага за фирмата, която е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност“, обобщават от прокуратурата. Разпитани са служителите в Бюрото по труда, а ДАНС и полицията са претърсили офиси и са иззели информация.

40-годишната Тодорова е задържана за 72 часа. Макар за случая да се разбра още във вторник, местните медии и съпартийците на Тодорова от ГЕРБ запазиха мълчание до вчерашния ден, когато скандалът избухна с пълна сила. Едва тогава областната и общинската структура на ГЕРБ пуснаха позиция, в която се разграничават от заловената общинарка. „От ПП ГЕРБ никога и по никакъв начин не сме разпъвали политически чадър над никого. Както неведнъж сме показвали, ние сме безкомпромисни към хора, които уронват името на партията с поведението и действията си. Очакваме разследващите и правораздавателните органи да си свършат работата“, гласи дежурното обяснение на гербаджиите.

бутони за социални мрежи


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране