20.02.2018 | 0:01
Да обърнеш боздугана не е като да обърнеш палачинка
Покаяние

В последните дни Вежди Рашидов обикаля ударно телевизорите и обяснява няколко неща: Борисов е мъжкар, Радев е мъжкар, Илия Павлов е мъжкар, Пеевски не е боздуган и пише хубав медиен закон.

***

Водещ, Bulgaria on Air: Във вестник „Телеграф“ има две страници интервю с Делян Пеевски, който също беше намесен в този скандал. Той каза: политиците се държат като тийнейджъри в дискотека. Виждате ли вие подобно държание в Бойко Борисов и Румен Радев?

Вежди Рашидов, ГЕРБ: Аз вчера го казах, че не е добре да се ползва като боздуган трето лице. Това не е хубаво поведение нито публично, нито в личен план. Никой не е осъдил Делян Пеевски. Вижте, аз не съм бил много милостив към Делян Пеевски. Аз съм бил много с тежки думи.

В-щ: Справедлив ли сте бил?

ВР: Донякъде – да, доколкотоooo… Поводът, за който жфрзмуц (изяжда си изречението, б.р.). Но иначе съм изпадал в крайност да го обиждам дори с тежки думи. Разбира се, че там, където не съм бил справедлив, аз, ако някой ден животът ни даде възможност да се видиме, ще му се извиня за тая част. За другата няма да му се извиня – къдет съм бил основателен. Но да оставиме аз какво съм правил с Делян Пеевски. Никой не е осъдил Делян Пеевски – аз за първи път ще го кажа така, щото не касае Делян Пеевски. Аз вчера казах и за Илия Павлов – никога не съм работил в „Мултигруп“, никога! Аз бях приятел на Илия и не съм се отказал от това приятелство. Аз не съм му съдник на Илия Павлов. Аз не съм прокурор, съдия. Аз съм приятел на един човек и го познавам от 1985 г. Така че в случая (с Пеевски) не е почтено да се ползва трето лице и аз го казах вчера.

В-щ: Бихте ли си позволили да дадете съвет на Бойко Борисов?

ВР: Не, Бойко Борисов няма нужда от съвети. И той е умен човек. Изтърваните думи в нервна криза се случват при всички. И вие може да си изтървете нервите, и аз, и те са хора. Но не бива да се води спор през медиите. Не е хубаво, щото в крайна сметка тези двама мъже са хората, които ние най ги обичаме, гласували сме за тях – все едно българският избирател имам предвид. Вярваме в тези хора и те за нас са жалоните, по които трябва да се водиме всички. А те са сериозни мъже. Те ще си вземат поука.

В-щ: Кое според вас обаче изнерви толкова много премиера Борисов?

ВР: Е, думите са много опасно оръжие, знаете, понекога раните зарастват, остават думите, знаете за мечката поговорката. Така чииии думите са много силно оръжие. Но трябва да ги преодоляваме и тях. Трябва, защото в човека е заложено както лошото, така и доброто, и трябва да полагаме усилия към доброто да отдадеме по-голямата част от характера си и поведението си. Иначе лошото се изпуща. Но, вижте, аз казах… Днеска имам едно интервю в „Труд“, хубаво заглавие. Вижте, по-лесно се наранява човек, по-лесно е да го наскърбиш и обидиш. Много повече достойнство трябва, като осъзнаеш, че не си прав, да събереш кураж и да преодолееш собственото си его – да се извиниш. Това е по-големият мъжкарлък. Това е тежката работа.

***

През 2013-а  ПИК публикува запис с откровенията на Рашидов по същите казуси, но от съвършено различни позиции:

„Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха… Всички ли сме роби на един дебел, грозен, на 20 години милионер да му *пиу пиу пиу*?… Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е БОЗДУГАНЪТ с майка си отпред. Те перат едни пари.“

Пояснение от „После“. „Банката“, която се споменава, е КТБ – от времето, преди Цветан Василев и Делян Пеевски да станат смъртни врагове. Екскременталните и другите епитети ясно по чий адрес са.

Към оригиналната публикация на ПИК – тук:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране