Зареждане

Напишете

ГАЛЕРИЯ

Да се смееш или да плачеш: И граф Монте Кристо избяга от затвора

share

Бягството на опасните престъпници Радослав Колев и Владимир Стефанов от строго охранявания Централен софийски затвор роди куп смехотворни политически реакции в средите на управляващите, коя от коя по-абсурдни.

Призът обаче категорично е за председателя на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.  „Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от времето на граф Монте Кристо“, каза той в коментар на случилото се.

Видният юрист всъщност би трябвало да знае, че граф Монте Кристо не е историческа личност, а художествен образ от едноименния роман на Александър Дюма.  Това обаче не попречи на лидера на парламентарната му група Цветан Цветанов да го подкрепи в посоката на разсъжденията му. „Аз мисля, че историческият преглед, който направи колегата Кирилов, показва, че през годините и не само у нас е имало такива случаи“, каза вторият човек в ГЕРБ.

Дори и да се абстрахираме от чисто комичния детайл със смелата чистачка, преследваща опасните рецидивисти с метла в ръка, то думите на вътрешният министър Валентин Радев, че още от миналата година имало информация, че се готви бягство, са си готови за сценарий на абсурден филм.

„Взехме необходимите мерки, информацията беше предадена на правосъдното министерство, но се случи така, че сега той сега е извън затвора“, каза той.

сподели бутон

Етикети:

2 Comments

 1. Да му предоставим това удоволствие!
  Нека го вкараме в Софийски централен затвор. И той да избяга. Като граф Монте к
  Кристо.

  Отговор
 2. Venceslav Enchev 05.04.2018

  Aide edin glupak da,dvama s fiskulturnika yadva se, no izvodat e che cyalata im grupa e glupava.

  Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.