05.08.2015 | 0:01
Дадоха ход на делото срещу Гриша Ганчев
Бизнесменът, обвинен в ръководене на организирана престъпна група, се яви в съда

Съдът даде ход на т.нар. „захарно“ делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев. Преди това съдиите и съдебните заседатели се съвещаваха дали то да започне или да бъде отложено.

Защитата пледира иска срещу Ганчев да не бъде групов. Гриша Ганчев пристигна в съда. В края на май то беше отложено заради множество процедурни грешки.

Собственикът на „Литекс комерс“ е обвинен за ръководене на организирана престъпна група, източвала хиляди левове ДДС с фиктивни сделки за захар на стойност 711 580 лева. Като членове на групата прокуратурата сочи сина му Данаил Ганчев, изпълнителните директори на „Литекс комерс“ Милко Димитров и Емилия Станоева, предшественичката им Камелия Мирчева, Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев, Красимира Гроцева и Тодор Симеонов.

Разследването срещу Гриша Ганчев започна през май 2012 г., когато антимафиоти и данъчни нахлуха в офисите на „Литекс комерс“. Спецакцията тогава получи кодовото име „Захар“.

Днес в съдебната зала стана ясно и че Финансовото министерство, в лицето на министъра Владислав Горанов, има парични претенции в размери от 300 до 700 хиляди лева за неплатени данъци към всеки един от ръководената от Ганчев група, съобщи Нова телевизия. Адвокатът на футболния бос – Татяна Дончева, оспори финансовите претенции на Владислав Горанов с мотива, че разполага с ревизионен акт, в който е записано, че НАП не търси неплатени данъци от „Литекс комерс“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране