25.11.2018 | 13:30
Дайнов: Правителството няма потенциал да изкара пълен мандат
Валери Симеонов е бил ценен за правителството, защото нямаше задръжки и казваше това, което те си говорят помежду си

Правителството няма потенциал да изкара пълен мандат, заяви в интервю за БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Според него протестите от последните месеци са политически, тъй като искат оставки или пренареждане на приоритетите на властта или на самата власт.  Проф. Дайнов посочи, че хората протестират, защото „им е писнало“, а целите се различават. „Да се върнем там, където имаше политика, защото алтернативата е феодализъм и феодална репресия, която всички в момента търпят. Те срещу това протестират. Когато буржоазията казва „Не искам феодализъм“, обикновено следва нещо мащабно политическо“, коментира той.

Политологът каза още, че Валери Симеонов е бил ценен за правителството, защото нямаше задръжки и казваше това, което те си говорят помежду си. „Валери Симеонов имаше доблестта да изговори онова, което управляващите си мислят за гражданите – че сме кресливи, че им се мотаем из краката“, добави той.

Според него назначението на Марияна Николова на поста вицепремиер е показало „колко в България политиката не е политика“. „Политиката е началствуване и се търсят хора за началници. Дали е хванат, слязъл от гората ония с каскета или не – няма никакво значение. Това е символ на това, че политиката в България умира, което е лошо, защото там, където няма политика, има феодализъм“, заяви проф. Евгений Дайнов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране