27.05.2016 | 0:01
Дълговете на ЦСКА са 33 млн.лв.
Оздравяването изглежда невъзможно заради късна дата за събрание на кредиторите

Официално признатите задължения на ПФК ЦСКА АД са в размер на 33 млн. лв. Това стана ясно от доклад, публикуван в Търговския регистър. От него става ясно, че е насрочено заседание на кредиторите на дружеството за 20 юли. Датата е далеч във времето, тъй като част от присъстващите са чужденци и трябва да си организират пътуването до България.

В същото време стартът на сезон 2016/17 се очаква да бъде само няколко дни по-късно, около 23/24 юли. По този начин, дори и да бъде предложен оздравителен план, клубът няма да успее да бъде заявен за А илиБ група. Специално решението за състава на елитната дивизия трябва да се вземе до 7 юни.

Така вариантът за участие на ЦСКА в професионалния футбол е да бъде намерена вратичка за ново дружество със същото име. Като например ПФК ЦСКА 1948 АД, основано преди дни от Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, в което акционер е и Христо Стоичков. То още няма регистрация в Търговския регистър, но очаква такава до дни. Не е ясно обаче дали УЕФА ще одобри подобен вариант.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране