08.03.2019 | 10:18
Данъчни под прикритие в спецакция за 1,50 лева
Тайни агенти се внедрили в състав за народни танци от с. Марково

Абсурдна спецакция на данъчните в пловдивското село Марково. От НАП внедрили свои хора в самодеен състав за фолклорни танци заради сигнал, че не танцьорите не издават касови бележки за по 1,50 лева. Данъчни се хванали на хорото на 4 март в тайна операция „Хоро“, потвърдили от НАП пред БНТ.

В акцията се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разследването било сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. За това двама инспектори се появили на поредната сбирка на самодейците. Представили се за нови жители на селото и кандидати за членство в състава. Получили одобрение и се включили в репетицията.

Два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали стъпките на хора и ръченици. Накрая всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили. Накрая данъчните поискали да им бъде издаден фискален бон за извършената услуга. След като не получили касова бележка, се легитимирали и започнали проверката.

За това, че цялата ситуация е нелепа и абсурдна потвърди и кметът на Марково Пламен Кабаков. По думите му още по-абсурдно е, че акцията е по жалба, подадена от местни жители. Навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група, коментира Кабаков.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране