03.04.2015 | 18:09
Данъчните запорираха и ТВ7 (документ)
Данъчните блокираха акциите на собственика "Краун медиа"

Националната агенция за приходите (НАП) запорира и активите на компанията „Краун медиа“, която е собственост на свързваната с ексбанкера Цветан Василев телевизия ТВ7.

Според запорното съобщение, дяловете са блокирани във връзка с предполагаемо публично вземане в размер на 9 748 490 лева. Документът е издаден на 21 март, ден преди официалната пресконференция на компанията LIC33, представлявана от белгиеца Пиер Луврие, който съобщи, че е купил дяловете на Цветан Василев в БТК, НУРТС, „Дунарит“, „Авионамс“, „Фърст диджитъл“ и „Гарб“.

TV7-НАП

Според Търговския регистър собственик на „Краун медиа“ е кипърското дружество „Краун медиа лимитед“. Според най-актуалното съобщение от дружеството, на проведено на 12 декември събрание на дружеството, от управлението му са отстранени досегашните шефове Десислава Тошева, Патрик Мартин и Александър Фогел, като на тяхно място са назначени Веселин Вресков, Явор Цветанов и Антоан Александров.

От седмици в медиите се говори, че бъдещ собственик на телевизията ще бъде гръцкият бизнесмен Янис Карагиоргис. Той вече веднъж е бил представен и на част от екипа на ТВ7. Гръцки медии свързват Карагиоргис с приближения до Владимир Путин руски олигарх Константин Малофеев.

Тази седмица членът на Националния съвет на БСП и председател на националното движение „Русофили“ Николай Малинов съобщи, че поема управлението на телевизията. В момента той е издател на вестник „Дума“, но тази му роля ще приключи на 5 април, когато вестникът ще бъде поет от социалистическата партия.

3 коментара

  1. Влади каза:

    Тези дето крадоха от КТБ да върнат парите защото народа страда

  2. Дани каза:

    Явно е, че Борисов и Пеевски са готови на всичко, за да унищожат Василев. Но със сигурност цената, която се плаща е прекалено висока-изгонени чужди инвеститори, фалит на фирми, нелепи закони…България не го заслужава!

  3. Жени каза:

    А на другаря Пеевски, на Цветелина Бориславова защо държавата нищо не запорира? Явно те са близки, до когото трябва, за разлика от белгийците, имали неблагоразумието да искат да инвестират у нас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране