Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Данаил Кирилов: Рашков не представи доклад, а спомени и въображения

share

Председателят на Националното бюро за контрол на срециалните разузнавателни средства Бойко Рашков не представи в парламента доклада за работата на бюрото през 2016-а, а „спомени и въображения“. Тази теза разви пред Би ти ви Данаил Кирилов от ГЕРБ, който е и председател на правната комисия на Народното събрание. Кирилов обвини Рашков в „нечист опит за внушения“ и попита къде били другите членове на комисията. „Ако някой е участвал в престъпна дейност, ще го подслушват“, каза още Кирилов

„Това е негово (на Рашков, бел. ред.) институционално мнение, въпросът е защо не искаме да го чуем“, контрира Крум Зарков от БСП.

От парламентараната трибуна в сряда Рашков обяви, че бюрото вече не може да гарантира на гражданите, че не са незаконно подслушвани. Прокуратурата не е разследвала стотици нарушения със СРС, Висшият съдебен съвет също нехае. Службите дават невярна информация на контролния орган. Съдии са издавали безобразни съдебни актове. Унищожават се секретни материали масово, а ДАНС не реагира. ГЕРБ дадоха знак, че поведението на Рашков може да му струва и поста. Бюрото има още година мандат в този си състав.

социални бутони

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.