29.06.2015 | 15:05
Дарина Павлова и бащата на Илия Павлов – агенти на Държавна сигурност!
Комисията по досиетата провери хазартните босове

Дарина Павлова и Павел Найденов са сътрудничили на Държавна сигурност. Това показва справката на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската армия.

Дарина е вербувана от Георги Петков на 17.04.1989 г., а регистрацията й е от 19.04.1989 г. с псевдоним Антена. Структурите, на които тя е сътрудничела са Първо, Трето и Шесто управление на Държавна сигурност.

Нейният свекър Павел Найденов също е сътрудничел на властите в онези години. Той е вербуван от Иван Станков на 06.11.1980 г., като е регистриран на 12.11.1980 г. под името Славяни. Той е сътрудничил на Второ, Трето и шесто управление на Държавна сигурност.

Още едно лице, свързано с хазарта и „Мултигруп“, присъства сред разкритите сътрудници – Недялка Сандалска-Генкова. В един период тя беше вицепрезидент на „Мултигруп“, а освен това е известна в туристическия бранш, бивш председател на Комитета по туризма. Тя е вицепрезидент на „Би Ти дивелопмънт сървисиз“, управляващата компания на Bt Hotels Collection, която притежава хотели в различни курортни селища в страната и по Черноморието.

Тя е вербувана от Второ главно управление на ДС като агент под псевдонима Ели през 1985 г.  Има запазени материали в личното й дело.

Сандалска е разкрита в качеството й на член на съвета на директорите и изпълнителен директор на „Грандхотел Варна“ и член на управителния съвет и съвета на директорите на „Хотел Интернационал“  ЕАД, София.

В предходни решения на Комисията по досиетата бяха разкрити и други двама от президентите на „Мултигруп“, припомнят от сайта desebg.com – Димитър Иванов, последният началник на отдел 06 „Антидържавни прояви“ в Шесто управление на ДС, и Радослав Ненов, който имаше и ръководно присъствие в КТ „Подкрепа“.

2 коментара

  1. дс каза:

    ясно беше това. цялото семейство мултаци са били от дс

  2. Илиев каза:

    Повръща ми се вече от някои физиономии като ги видя тук и там.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране