29.04.2017 | 13:24
Дарина Сарелска се срина, не е ходила цяла седмица на работа
Собствениците на Нова тв са били втрещени от разкритията на Васил Иванов и подозират подривен заговор срещу канала

Шефката на отдел „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия Дарина Сарелска, която бе обвинена от разследващия журналист Васил Иванов в цензура и обслужване на политическия и съдебен елит в страната, не се е вясвала цяла седмица на работа, твърди столичен вестник, позовавайки се на служители в частната медия.

След безпрецедентния медиен скандал, който съпътства напускането на Васил Иванов и мощната подкрепа, която получи журналистът в социалните мрежи, Сарелска закри профила си във Фейсбук и врътна ключа на стъкления си кабинет, наричан от подчинените й „аквариума“.

„Дарина не е идвала на работа от миналата събота, преживява изключително тежко разигралите се събития.Не си е пуснала молба за отпуск, нито болничен, но е изпаднала в нервен срив. Комуникира по телефона единствено с приятелките си Ани Цолова и Генка Шикерова, които на практика управляват временно новинарски отдел в нейно отсъствие. Не беше честно това, което й причиниха“, издават от нюзрума на Нова телевизия.

След смайващите разкрития на Васил Иванов, подкрепени с тайни записи, че Дарина Сарелска системно е спирала негови разследвания за злоупотреби в малки общини и че е изнасяла информация за предстоящи репортажи на арестувания за корупция бивш кмет на Неделино Стоян Беширов, какато и за обществени поръчки, спечелени на шуробаджанашки принцип от нейни девер, обвинената в цензура даже не могла да подготви качествено защитата си ви интервю, направено от колежката й Ани Цолова. Миналия петък Дарина Сарелска трябваше да гостува в сутрешния блок на Нова телевизия, но не се яви на живо на екран, след като предния ден бе буквално попиляна от стотици гневни коментари на страницата си.

В късния следобед на миналия четвъртък Дарина Сарелска обявила,че няма сили да се изправи на живо и поискала да й направят интервюто в нейния кабинет предния ден. Подготвянето на материал отнело цели 3 часа, а след монтирането му шефката в нова телевизия изглеждала изцедена като лимон.

Оттогава тя не се е вясвала на работа, очаквайки бурята да поутихне. Отсъствието породи множество слухове сред подчинените й- влязла е в болница, уволнена е, прибрала се е в родния Златоград, отлетяла е за чужбина, за да се откъсне от скандала.

Надеждите на някои,че Сарелска ще бъде принудена да напусне, обаче няма да се оправдаят. Собствениците на Нова тв от шведската компания „Модърн таймс груп“ са били втрещени от разкритията на Васил Иванов и подозират подривен заговор срещу канала.Неотдавна шведите обявиха,че търсят купувач за телевизията, тъй като се изтеглят от България и не желаят да уволняват мастити началници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране