06.08.2018 | 17:12
Държавата е платила 20 000 паунда за изложба на Рашидов в Лондон

За изложба на председателя на парламентарната комисия по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов в Лондон държавата е платила 20 340 британски лири. Представянето на скулптори и рисунки на Рашидов в галерия „Галиарди“ е част от официалната програма на българското европредседателство. Това се посочва в отговор на министъра на културата Боил Банов на питане на депутата от „БСП за България“ Стоян Мирчев, пише в. „Сега“.

Според Банов инициативата за изложбата била на галерията, а съорганизатор бил Българският културен институт в Лондон. Мотив за включване на изложбата в официалната програма на европредстедателството бил високото ниво на събитието, което популяризирало имиджа на българската култура.

По думите на Банов галерията се е задължила да организира откриването на изложбата на 10 юли, да предостави безвъзмездно зали до 21 юли, както и кураторски услуги и мейлинг лист на представители на арт средите и елита на английското общество. Разходите по реклама на изложбата – отпечатване на покани и каталог, са поети от Българския културен институт, който е платил и коктейла по откриването.

Според външния министър Екатерина Захариева посолството е подкрепила събитието чрез оказване на съдействие за популяризирането му и привличане на голям брой гости.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране