04.10.2017 | 17:35
Дъщерята на Бойко Борисов стои без работа и плаче, за да не стане „гейт“
Премиерът каза още, че лично е бил против сестра му, която е лекар с над 30 години стаж, да стане шеф на общинска болница

Дъщерята на Бойко Борисов не започвала работа в България, за да не бъде злепоставено името му. Това съобщи премиерът в коментар на обвиненията на опозицията в шуробаджанащина на различни нива във властта. „Стои момичето, плаче и казва: „Не мога“! Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата. Пратя ли я на държавна работа, това ще бъде гейт”, сподели Борисов на пресконференция в резиденция „Евксиноград“ край Варна.

Премиерът каза още, че лично е бил против сестра му, която е лекар с над 30 години стаж, да стане шеф на общинска болница. „До ден днешен кълне Москов, че е виновен, но всъщност истинският виновник съм аз. Аз ги помолих да не я слагат”, разкри Борисов.

Лидерът на ГЕРБ даде и примери за роднински връзки във властта, свързани с името на партията. „Съпругата на финансовия министър Владимир Горанов беше в министерството много преди него. И той я уволни, защото има конфликт на интереси. И тя седи вкъщи, киселее, нервира се, сърди се”, отбеляза Борисов.

„На много места млади хора, които влязоха в ГЕРБ, впоследствие се сприятелиха, създадоха семейства и деца. Нормално е с най-близките си и да работиш, и съответно да ги поканиш, ако се жениш, да сложиш подписа”, обясни роднинските връзки в ГЕРБ министър-председателят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране