18.04.2017 | 0:01
Дъжд залива България цяла седмица
Идват минусови температури

Работната седмица ще започне с разкъсана облачност, по-често значителна, като на много места, предимно в Източна България, ще продължи да вали дъжд, предаде БГНЕС. За днес в цялата страна е обявен жълт и оранжев код за валежи.

Във вторник – 18 април, дневните температури ще останат по-ниски – между 9 и 15 градуса, като между 9 и 12 градуса ще бъдат по Черноморието, от Изток на Запад ще се повишават, в Западна България между 14 и 17 градуса.

В сряда – 19 април, отново се очакват валежи на места в Западна и Североизточна България.

Дневните температури ще останат по-ниски по Черноморието, в Южна България ще достигнат 22 градуса, за София около 17 градуса.

В четвъртък ще нахлуе по-студен въздух, ще има валежи над цялата страна, а температурите рязко ще паднат и ще бъдат между 8 и 12 градуса, за София около 10 градуса.

В петък ще остане студено, отново с валежи,

повече над Източната половина от страната. Максималните температури остават между 8 и 12 градуса. Сутрешните температури на места ще бъдат отрицателни. За София минималната температура ще бъде около 0 градуса, а максималната около 9 градуса.

В събота и неделя се очаква плавно затопляне, като сутрешните температури отново ще бъдат ниски. Валежите през почивните дни ще спрат и навсякъде ще се установи слънчево време.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране