10.05.2018 | 13:06
Делото КТБ се превърна в изпит по изразително четене

Четенето на обвинителния акт по делото за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ) и днес предизвика скандали в спецсъда. Става дума за около 5 хил. страници, които трябва да се изчетат на глас от прокуратурата. Вчера съдията по делото Вержиния Петрова настояваше всички в залата да стоят прави, докато прокуратурата чете, но в крайна сметка се отказа. Днес шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев продължи с четенето. Пълната зала обаче се ядоса, защото прокурорът чете под носа си и никой нищо не чува.

След около 40 минути четене обвиняеми и адвокати се развикаха, че никой нищо не чува освен четящият. Тогава Гешев поиска да се запише негово изявление в протокола. „В закона няма изискване с каква интонация да се чете“, заяви прокурорът, което още повече ядоса присъстващите. „Ама поне съдът да чува“, заяви и съдия Петрова. „Това са ми възможностите. Все пак не сме на изпит по изразително четене“, отвърна Гешев.

В крайна сметка той продължи в същия тон, а обвиняемите и адвокатите потънаха в други занимания – един четеше книга, а другите забиха поглед в телефоните си. Малко по-късно бе дадена почивка, след която Гешев не се върна в залата, а четенето на обвинителния акт бе прехвърлено на негова колежка от спецпрокуратурата.

2 коментара

  1. Ева каза:

    Абе стига с тия номер! Давайте по същество и вкарайте Василев в затвора!

  2. Калин каза:

    Делото КТБ много се бави, а от това печели само Василев, който ще укрие напълно парите, които източи от банката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране