03.05.2015 | 18:52
Депутат от ГЕРБ хвърчи със 160 км/ч при ограничение 90
Тунчер Кърджалиев и Хамид Хамид не спазват никакви правила за движение в София

За родните депутати е много лесно да създават правила, но още по-лесно е да ги нарушават. Рекордьорът е народен представител, който превиши скоростта не с 10, не с 20, а с цели 70 км в час! При това, независимо от полицейските патрули.

240 депутати имат право на безплатно паркиране в непосредствена близост до парламента на личните си автомобили. Автопаркът е внушителен. Народните представители демонстрират завидно финансово състояние, спирайки се на луксозни лимузини и джипове. Впечатление прави и избора на номера. Регистрационните табели навяват спомени от началото на 90-те години с повтарящите се цифри.

Сред колите за стотици хиляди левове впечатление прави и малко спретнато трабантче, собственост на депутата от Патриотичния фронт Милен Михов. За да не ги закопчават със скоби обаче, всеки един от депутатските автомобили трябва да има залепен стикер на предното си стъкло, на който са вписани трите имена на народния представител и регистрационния номер на автомобила.

Заседанието на парламента приключва в 14 ч. Много преди това обаче някои от депутатите си тръгват. Забелязваме, че от сградата излиза Тунчер Кърджалиев от ДПС. Той се насочва към бял джип. След минути потегля, разказва Tv7. Поведението на Тунчер Кърджалиев обаче е доста странно. Непосредствено след Попа, от крайна лява лента, джипът преминава в крайно дясно. Спира на пешеходната пътека, за да изчака пешеходците и отново завива наляво. Решаваме да го изпреварим и го изчакваме в близост до НДК. Депутатът скоро се появява и завива по булевард „България“. След зелената светлина джипът рязко ускорява. Ограничението тук е 60 км в час. Немската машина обаче бързо достига 100 км. Депутатът е превишил с 40 км в час.

Това ни е достатъчно и решаваме да се върнем обратно пред парламента. Малко след това Хамид Хамид от ДПС излиза. Депутатът се качва на мощния си немски джип шеста серия. Той е родом от шуменско село, но автомобилът е със старозагорска регистрация.

Уменията на Хамид Хамид зад волана са впечатляващи. На „Цариградско шосе“ максимално разрешената скорост е 80 км в час. Джипът бързо достига тази скорост, но трафикът не му позволява да я превиши чувствително. Хамид обаче прави недопустимо нарушение – започва да кара в бус лентата. След нарушението, депутатът свива в локалното платно и спира непосредствено до чейнджбюро. Решаваме да не го чакаме и се връщаме отново пред Народното събрание.

Там ставаме свидетели на още по-любопитна гледка. Служебен автомобил паркира на място, предвидено за автобуси до „Св. Александър Невски“. До него спира джип. От депутатския автомобил излиза Красимир Тодоров, който е шофьор на председателя на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов.

Оставаме шокирани, след като отваря багажника на служебния автомобил и пъха в него агне. Шофьорът на джипа му подава пакет от опаковани агнешки дреболии, а жената асистира като подава черен чувал, с който да увие крехкото месо.

Работното време на депутатите изтича. От сградата излиза Пламен Йорданов от ГЕРБ. Качва се на японския си джип и потегля. Депутатът поема по Цариградско шосе и след минути се качва на магистрала Тракия. Нарушенията са минимални. Мощната японска машина бързо достига 150 км в час. Решаваме да проследим Пламен Йорданов до 63-ия километър на магистралата. Там ограничението на скоростта е 90 км в час заради лошата настилка.

Предложението беше на министъра на регионалната политика Лиляна Павлова, избрана именно от ГЕРБ. Чудим се дали депутатът от нейната парламентарна група ще се съобрази с това ограничение. При наближаването на тунела има ограничение от 100 км в час. Преминаваме със 130 км в час. При навлизането в тунела Пламен Йорданов намалява на 100 км в час, при разрешени 80 км. На излизане депутатът набива спирачки. Причината е, че на изхода има патрулен автомобил на КАТ с камера.

Разполагането на патрули беше предварително обявено като мярка за ограничаването на джигитите по пътя. Скоро наближаваме и най-проблемния участък от магистрала Тракия. Знаците ясно показват максимално разрешената скорост от 90 км в час. Депутатът не се отказва да натиска педала. Бързо достигаме 130 км в час, толкова, колкото е разрешената скорост на нормална магистрала.

Това обаче не е достатъчно за Пламен Йорданов. Скоро той достига 160 км в час. Така депутатът превишава със 70 км в час максимално разрешената скорост. След минути виждаме още един патрул на Пътна полиция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране