21.07.2017 | 14:40
Депутат от ГЕРБ отмъкнал 4 тона суджуци, ползвайки името на Борисов
Живко Мартинов злоупотребявал с власт, повдигат му обвинения

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е злоупотребявал с власт, обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг.

„Използвал е правомощията си както за дребни престъпления като прекратяване на фишове, спиране на полицейски проверки, така и за доста по-сериозни престъпления. Опитал се е да оневини бивш заместник-министър, причинил катастрофа с жертви. Ще му бъдат повдигнати 5 групи обвинения- изнудване, принуда, и натиск спрямо орган на реда и физическо лице“.

Освен това Мартинов е използвал името на министър председателят Бойко Борисов и така е успял да отмъкне 4 тона суджук и 60 кг. телешка кайма и филе „Елена“. Храната обаче така и не стигнала до премиера, а била складирана в помещение на самия Мартинов.

„На 18 април 2017 до мен е постъпил сигнал от гражданин с посочено името на гражданина и неговия адрес и описани факти, които ние отъждествяваме като престъпна дейност, извършени на територията на град Добрич от Живко Мартинов. При извършената проверка се оказва, че гражданинът съществува, застава зад своите думи, той е бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства. Започва проверка на 19 април, която е водена лично то прокурор то СГП“, обясни Цацаров.

„На 17 юли независимо от това, което прокуратурата прави от 18 април, до министър-председателя постъпва справка от ДАНС за вероятни злоупотреби от народен представител. Министър-председателят е изпратил справката на главния прокурор. Причината да се докладва е, че народният представител е ползвал много активно името на премиера“, допълни още главният прокурор. Той уточни, че на 19 юли наблюдаващият прокурор е отправил предложение за снемане на имунитета на народния представител, което днес е входирано в Народното събрание. „Цялата преписка е на фаза приключила проверка с наличие на данни за притеснения“, добави Цацаров, като уточни, че едва след снемането на имунитета на Мартинов ще се пристъпи към образуване на досъдебно производство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране