11.11.2017 | 20:21
Депутат от ГЕРБ предрече още три мандата на Борисов
В парламента се размениха декларации кой има най-голям принос за времето след 10 ноември 1989 г.

След кабинета „Борисов“ 3 ще има и 4, 5, 6… Това каза  депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски от парламентарната трибуна. Партийните групи си размениха декларации за 28-ата годишнина от 10 ноември 1989 г., като всяка акцентира на заслугите си за прехода.

Бляскаво бъдеще на своя лидер Бойко Борисов предрекоха от ГЕРБ. В декларация от името на партията депутатът Спас Гърневски описа „пладнешкия обир на изнемогващото отечество“ в ерата преди Борисов, когато командвала БСП. „Ако днес се обявят публично имената на едрите капиталисти на България, ще стане ясно, че над 90% от тях са наследници на бившите борци против фашизма и капитализма“, обяви бившият седесар. След което се впусна в хвалебствен разказ за постиженията на партията си, която през 2009 г. „наследи една обрулена и застинала в безпътица държава“, и след два мандата я довела до всеобщ подем. „Към края на мандата си правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще изпълни всички обещания, които даде. И като направи това, след правителство 1, 2 и 3, няма как да не последва и 4, 5, 6″, смело прогнозира Гърневски. А на БСП се закани: „За вас, комунистите, ще отводним бургаското езеро и ще ви оставим в него да си строите комунистическата държава. И ако се пръкне нещо от него, тогава ще мислим за комунизъм в България. Ама силно се съмнявам, че ще успеете“.

Социалистите от своя страна бяха категорични, че са изиграли положителна роля в прехода. Червеният депутат Валери Жаблянов настоя, че благодарение на диалога, който левицата инициирала със СДС на кръглата маса, е била избегната заплаха пред гражданския мир. „Българското общество, заедно с управляващата дотогава партия, проявиха необходимия разум, баланс и историческа отговорност, и успяха да избегнат най-опасните и най-рискованите моменти, които тогавашната политическа обстановка предполагаше. Премина се към мирния преход в България и това е основното постижение на политиците, на партиите, които след ноември 1989 г. започнаха изграждането на демократичната политическа система в България“, заяви Жаблянов. Той похвали десницата, че „прояви разум и не се поддаде на радикалните искания за забрана на политически партии“. Но прехвърли върху нея вината за масовата приватизация, която позволила на „организираната престъпност трайно да навлезе в българския политически живот“.

От ДПС наблегнаха на опазването на етническия мир и членството на България в НАТО, които приписаха като заслуги на почетния си председател Ахмед Доган. Но подчертаха, че днес „осъждането на комунистическия режим и неговите престъпления не е достатъчно“. „Целите на Възродителния процес продължават с други методи“, заяви партийният лидер Мустафа Карадайъ. Той изтъкна, че включването на националистите във властта отричало българския етнически модел и настоя за разтрогване на управляващата коалиция.

3 коментара

  1. Минчо Огнянов каза:

    Пачо дебила най-накрая достигна детската си мечта – да стане член на БКП (ГЕРБ)!

  2. mefisto каза:

    АХ, ЛЕТЕТЕ, ГЕРБЕРони…

    (По „Червените ескадрони“
    на Христо Смирненски)

    В Бойковата светла ера, в устрема към далавера
    шестват върли ГЕРБЕРони с дъх на чесън и шанел,
    а към тях кат хищни птици се тълпят на върволици
    братовчеди и кумици със добре известна цел.

    Бар. И в бара гърла цвили и отронва сетни сили
    някой ГЕРБЕР орезилен – някой рано втасал туз,
    а в кръга една персона – щатна жрица на нагона,
    в съпровод на саксофона се полюшва дибидюс.

    И развели буйни гриви, не в нежънатите ниви,
    а в потоп от ритми диви, под картеч от светлини,
    ГЕРБЕРутки с ГЕРБЕРони правят се на ескадрони
    и нагон нагона гони към несметни благини.

    Ето, в лидерската зона гонят над хиляда бона,
    над хиляда на персона, на помазана глава.
    Майната и на тълпата, тоест на електората –
    той призван е от съдбата вечно да пасе трева.

    Или тъй да се пощури от лъжовни конюнктури,
    от химерата да тури в джоба някой милион,
    че последен шанс да види във измамни пирамиди,
    даже да му се привиди, че е станал фараон.

    Ах, летете, ГЕРБЕРони в устрема към милиони –
    до пазарните закони има още дълъг срок.
    А пък разните абдали, междувпрочем взели-дали,
    белки нявга ги пожали, белки ги поживи Бог.

    Белки ги отвърне вече от измамните ви речи,
    че сте новите предтечи на безоблачните дни,
    и във някой ден заветен да ви смъкнат от конете,
    да намерят пътя сетен към щастливи бъднини.

    МЕФИСТО

  3. Монев каза:

    Този „народен избраник“,е олицетворение на охранените лешояди, домогнали се до властта днес и живеейки в охолство,те никога не се сещат за малоумниците изпратили ги на държавната ясла.Опъната кожа по цялата снага,опънати от претъпкване лични банкови сметки,така живеят обитателите на оная сграда, на чиято фасада е изписано: „Съединението прави силата“.Преди шест месеца,заклети врагове от т. нар. патриоти,плеснаха с ръце и се СЪЕДИНИХА, в името на шумящите в ушите им финикийски знаци.300-лв.минимална пенсия,милиционер във всяко село,пречупване гръбнака на битовата престъпност,ето това им беше тлъстата стръв,която налапаха ходещите шарани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране