26.06.2015 | 22:51
Депутат печели по 63 бона месечно извън заплатата си. Кой плаща на Гроздан Караджов?
Избраникът от Реформаторския блок е заработил на частно 757 248 лв., собственик е и на яхта

По 63 104 лв. месечно извън депутатската си заплата е печелил Гроздан Караджов от Реформаторския блок. Шокиращата сума той посочил в имуществената си декларация до Сметната палата, установи проверка на МИГNews.info.

От нея става ясно, че пез 2014 г. той е заработил общо 757 248 лв. извън официалната си работа като народен представител. Съпругата му Цецка Радева, която е шеф на фондация „Светът на Мария“,  е спечелила  108 952 лв. или по 9 080 лв. на месец.

Реформаторът, който е известен в парламента като един от най-изявените икономически лобисти, държи на депозит в банка други 100 000 евро. През миналата година той е купил акции на няколко компании на борсата за 242 546 лв.

Гроздан Караджов има апартамент и парцел в София, както къща в село Виноградец. Собственик е и на яхта Sea Ray за 18 000 лв., а автомобилът му пък е „Фолксваген“ и е купен за цели 300 лв.

Вече втора година, депутатът от Реформаторския блок громи в медиите „корупцията“ и е тежки отправял обвинения в „задкулисия“ към политици от всички партии. Любима тема на Караджов бяха и са „червените капиталисти“, „мафията ДПС“ и прочие. Оказа се обаче, че той също толкова сръчно осребрява участието си в законодателната власт, печелейки десетки хиляди месечно. Негови колеги обаче са убедени, че действителната заработена  сума е няколко пъти по-голяма, щом се е осмелил да декларира почти 760 бона доходи „на частно“.

Според данните от Търговския регистър, Караджов е едноличен собственик на две фирми – „Визио медия“ ЕООД и „Кей девеломпентс“.

5 коментара

  1. леле каза:

    Бил, не бил депутат какво значмение има? Такива пари се печелят само с няколко вида дейности и знаем, че те всички са за прокурора. Но реформаторите са все такива, за тях затвор няма. А сега мерациите им се умножиха многократно. От нас зависи да им прекъснем мераците

  2. М. Сто. каза:

    Дори и да не е депутат, като как в условията на демократична България вчера и днес може да се заработят 67 000 лв. месечно? Това са 84 средни месечни заплати /по 800 лв/или 198 минимални месечни заплати /по 340 лв./. С какво се занимава? Каква е тази печеливша дейност на фирмите му? Колко работници има и какви възнаграждения им плаща? Фирмите на печалба ли са? Къде, колко и какви обществени поръчки през 2014 г. са спечелили фирмите на семейството? В официалния годишен отчет за 2014 г. на фондация „Светът на Мария“ /приложение 2 към СС/ четем: Разходи за персонала 10 хил. лв. в т.ч. за възнаграждения – 9 хил. лв, за осигуровки 1 хил. лв. осигуровки свързани с пенсии – 1 хил. лв. Във фондацията /съгласно публикувания отчет/ работят 10 човека. Като как и кога директорката-съпруга и учредителка на фондацията /заедно със Гроздан Караджов/, заработва повече от 10 или 27 минимални заплати всеки месец? Фондацията за отчетния период в учебния си център за цялата 2014 г е обучила 25 млади хора с интелектуални увреждания за придобиване на ежедневни и трудови умения с цел повишаване качеството на техния живот. Тези въпроси трябва да се зададат от следователи и прокурори и на останалите политици, държавни и общински чиновници, ползватели на обществени поръчки, фондове, фондации, НПО-та, партии и др. организации и фирми печелещи поръчки, а изпълняващи ги с помощта на подизпълнители.

  3. Dobrev каза:

    Г-н Кънев,този твой съратник,сякаш е отглеждан на ясла.Кой му пълни „яслата“и до кога ще угоявате вашите „реформаторски“съмишленици? Какво ще говори Гроздьо пред избирателите ви тази есен!?Колко жалка и тъжна картина.Пожелавам пълно сгромолясване на нереанимираните „реформатори“.

  4. Кенефоф каза:

    Що са заяждате с ората бе? Кат ги гледам суратите им, те тез пари са ги изгладували!

  5. tz92 каза:

    Боклук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране