28.04.2017 | 16:10
Депутатът Дурхан Мустафа разедини Руен, предизвика жестоки сблъсъци в ДПС
Ръководството на партията щяло да реши дали да остави вечния депутат в парламента

Дурхан Мустафа, който влиза на мястото на Камен Костадинов в парламента, разедини Руен. В местната организация на Движението за права и свободи са на нож заради него, тъй като отново си уредил депутатско кресло за следващия мандат.

В неделя вечерта, на 23-ти април, от партията в Руен са организирали събрание, на което са направили отчет и анализ на изборните резултати. На него са присъствали кметове от ДПС, местни председатели, както и членове на партията. По време на дискусията, която продължила до полунощ, напрежението е ескалирало, стигнало се е и до сблъсъци. Това съобщи за Флагман.бг източник, присъствал на събитието, което се е превърнало в махленска свада.

Потърсихме за коментар лидера на ДПС-Руен Ешеред Ешереф, който според наша информация вчера той се срещнал с ръководството на партията и поставил ултиматум, че ще напусне поста си, ако Дурхан Мустафа отново стане депутат. „Донякъде е вярно, но не всичко. В Руен имахме едно събрание, което мина доста шумно, но очаквано – на фона на тези изборни резултати. След събранието аз и още няколко лидери на организацията в община Руен се срещнахме с ръководството на партията. Обяснихме, че заради напрежението в ДПС и лошите резултати в Руен сме готови да поемем политическа отговорност и да си подадем оставките. Но ултиматум относно Дурхан Мустафа не сме поставили”, заяви Ешереф.

Според него част от гласовете на ДПС в Руен са отишли при формацията на Лютви Местан – ДОСТ. Виновни за лошите резултати били и автобусите от Турция, а част от избирателите на партията на Ахмед Доган не са харесали листата на ДПС за Бургаска област.
„Изложили сме причините пред ръководството и сме ги обсъдили. От ръководството ни отговориха, че ще се направи задълбочен анализ, но на този етап оставки не трябва да има. И че трябва да се мисли за перспектива, занапред какво е нужно да се направи”, обясни Ешереф.

Той потвърди, че в Руен са разединени заради Дурхан Мустафа. Едните били против него, други искали той отново да стане депутат. Именно това е била причината за скандалите по време на събранието, но все пак Мустафа не бил основният фактор за напрежението, имало и много други такива. На въпрос какво е неговото лично мнение за Дурхан Мустафа и за това, че той отново трябва да стане народен представител, Ешереф отговори лаконично:
„Това вече сме оставили на ръководството на партията”. Според него трусовете в Движението скоро ще спрат, но всички трябва да се обединят и да вземат адекватно решение как да постъпят, за да върнат доверието на избирателите. „Гласоподавателят не бърка, той винаги е прав. Щом това са резултатите, значи трябва да се предприемат мерки”, посочи още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране