30.06.2016 | 10:20
Депутатче от ДПС, близко до бандата на Ценко Чоков, с имоти за милиони
29-годишният Айхан Етем живее в сарай, има тераса с помещения за отдих

29-годишният депутат Айхан Етем от ДПС рязко се е замогнал през 2015 година, показва декларацията му пред Сметната палата. Етем е иизбран от листата на движението във Враца и е близък приятел на местните дерибеи от фамилията Касъмови, задържани заедно с Ценко Чоков за рекет, побои, заплахи и лихварство, пише вестник „Галерия“.

Апартамент от 208 квадрата в престижен столичен квартал си е купил Айхан Етем, който трета година е в Народното събрание. Като цена е посочил 230 000 лева, но според експерти по недвижими имоти жилището струва поне два пъти повече по реални пазарни цени. По-интересната част от декларацията на Айхан Етем е „тераса с помещение за отдих“ в същата сграда, където е и апартаментът му. Кътчето в минисарая е от 276 квадрата- по-голяма дори от 6-стайния му нов апартамент. Цената на терасата за отдих е декларирана за малко над 50 000 лева!!!

Както подобава на новозабогаташ, Айхан Етем си е купил и 3 гаража в баровската кооперация в полите на Витошо за 30 000 лева. Той идва на работа в Народното събрание с джип БМВ Х7, който официално се води на негов приятел-бизнесмен, пише вестникът. Депутатчето има още една луксозна кола на свое име, а третият гараж вероятно е за бъдещата му съпруга, защото той бил ерген.

Така само за 2015 година закупените от младия депутат недвижимости надхвърлят 310 000 лева, и то по данъчна оценка, което е много под реалната.

Айхан Етем е от Кърджали, но изританият от ДПС бивш председател Лютви Местан направи и невъзможното да го вкара в Народното събрание. Местан пробутва протежетото си чрез врачанската листа. Етем е един от най-близките приятели на Касъм Касъмов от бандата на Ценко Чоков, на баща му Мехти и чичо му Сали – известни спонсори на партията. Касъмов гордо парадира с общи снимки на партийни форуми. Двамата често споделят и богатите софри в Галиче, на които е гулял и кметът Ценко Чоков. Последният продължава да търка наровете в ареста, за разлика от Касъмов, който беше освободен без мярка за неотклонение. Според последните информации ДПС ще се разграничи от Чоков и ще направи всичко възможно да спаси Касъмов, който е председател на структурата в Бяла Слатина и общински съветник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране