22.10.2016 | 14:25
Депутатка със скандално разкритие: Румен Радев не е подавал оставка, пенсионирал се е с 200 000 лева накуп
ГЕН. РАДЕВ, НА КОЛКО СЕ РАВНЯВА СУМАТА ОТ 20-ТЕ ВИ ПЕНСИОННИ ЗАПЛАТИ?

За Цецка Цачев всичко е ясно. Никой в България не е имал никакви очаквания, затова няма и разочарования – просто 50 нюанса сиво, без капчица цвят.

Но издигнатият от безпартиен „инициативен комитет“, но в същото време партиен кандидат на БСП  Румен Радев ме възмущава.

Издигналата го (без да е членувала в „инициативния му комитет“) Корнелия Нинова излъга, че ген. Радев е дисидент, който хвърлил оставка в знак на протест срещу гешефта на пишман-министър Ненчев с ремонта на двигателите на МиГ в Полша. На въпроса как е устискал да не си подаде оставката веднага, а е чакал кротко 6 месеца да дойде предизборната кампания за президент, генералът не можа да даде смислен отговор. Радев каза обаче друго – не можел да понесе мисълта, че българското небе се охранява от самолети на чужди държави.

Но като натовски генерал съвсем спокойно е понасял българската земя да бъде тъпкана от американски ботуш. В пълна хармония със съвестта си е бил 9 години началник-щаб и командир на III изтребителна авиобаза Граф Игнатиево, която е американска, с екстериториален статут (т.е. води се небългарска територия, на нея българските закони не важат). И като натовски генерал е получавал огромната си заплата, без мускулче да трепне на лицето му.

Ясно е, че и двете кандидатури на БСП – на Радев и на соросоида Илиана Йотова, са консултирани с US посолството в София. С тези две кандидатури, хиротонисани от г-н Ерик Сет Рубин, г-жа Корнелия Нинова върза гащите и сега може спокойно да се репчи на Борисов от парламентарната трибуна.

Дума дупка не прави. Който и да стане президент – Цачева или Радев, все ще бъде американска пионка.

В този грижливо нареден пасианс има само една крайно неприятна подробност. Проверката показа, че ген. Радев не е подавал оставка. Тоест, той не е ни дисидент, ни патриот, ни човек със собствена позиция за реанимирането на покойната българска авиация, Бог да я прости. Ген. Радев е подал рапорт за ПЕНСИОНИРАНЕ и си е получил 20-те заплати накуп.

«Аз съм просто човек…», се пееше в една песничка на психодесните отпреди 25 години. И какво толкоз, идват несигурни времена, кой знае какво ще измисли следващият парламент…

Заплатата на един натовски генерал от ВВС (първа категория труд) не е хиляди, а десетки хиляди лева на месец. Умножете 10000 х 20. Получаваме 200 000 лв – накуп. Това е наградата за тежкия му (безспорно!) труд и за приетата оферта на «Козяк» 16 – да направи едно дефиле като кандидат-президент, костюмиран в униформата на все още действащ пилот.

Така че Радев е проявил здравословен прагматизъм, ориентиран към собственото му бъдеще и нямащ нищо общо ни с полската далавера нa Ненчев, ни с небългарската програма «Air policing”. Той е просто човек.

Затова до 13 ноември ще го гледаме да позира в пилотски комбинезон по билбордовете. Той, българският народ, доматите ги яде с колците. Нали, госпожо Нинова?

 

Коментар на депутата Магдалена Ташева във Фейсбук

10 коментара

  1. Aко мислите че Радев е различен... каза:

    Индивида Радев, постъпва в редовете на Военновъздушните сили на Народна Република България с чин лейтенант, като пилот на изтребител, когато ВВС разполага с 220 бойни изтребителя в изрядно бойно състояние, и се пенсионира с чин генерал-майор, и командир на Военновъздушните сили на Република България, като командва 7 изтребителя, от които едва 3 летят, при това на магия! Израстването му във военната йерархията е право пропорционално на унищожаването на бойната ни авиация!

    След завършването на най-висшето военно училище на САЩ, става командир на военновъздушна база „Граф Игнатиево“ и безропотно лично я предава с екстериториален статут на военно-въздушните сили на САЩ! Нещо повече, дума не казва, че американските военни в България придобиват неограничен имунитет за всяко извършено в родината ни престъпление и не подлежат на отговорност пред българските закони и съд, докато неговият личен състав отговаря и за най-малкото провинение!

    Радев е първият български военен, безропотно предал военните ни летища без бой на чужда армия в мирно време! Радев е деен участник в унищожаването на мощната до 1990г. българска бойна авиация и само кретен може да ме убеди, че САЩ на два пъти ще обучават във военното си училище някой, който не е проверен за 1000% лоялност към Пентагона и САЩ!

  2. Арсов каза:

    Не може една фуста която прелива от комплекси да разсъждава и говори нормално. Ташакова мисли,че пръщолеви от студиото на „СКАТСКАТА“ кабеларка.В стремежът си да се хареса на Борисов и компания,“патриотката“не си чува мислите,затова звучи като същински нихилист.Генерал Румен Радев,ще е новият президент на България.Дори и да се ухапеш където не се стигаш,това е положението.Нови избори,НФСБ аут от 44-тото НС,такава ще е логическата картина.

  3. Вили каза:

    Единият взел 20 000лв. пенсия, другия кара най-скъпата кола в света, третия свири на тромпет. Хвани единия, удари другия.

  4. златко каза:

    Той самият твърди едно, а на практика се получава нещо съвсем друго. Там е проблема, че ЛЪЖЕ и умишлено подвежда хората. Такъв президент не ни трябва, нали се сещате.

  5. Анонимен каза:

    Получил е това,което му се е полагало по закон. Няма как да не му дадат нещо,което му се полага .Това можете да го направите само Вие депутате,които се гушите с безотчетни парички и ми говорите за морал.Да не говорим ,че почти половината от календарната година го изкарвате в почивки и накрая на мандата се получава така,че не сте ползвали нито ден отпуска,който за 4 години трябва да ви се изплати.Да не говорим и за това,че ако имахте съвест,отдавна партийните субсидии трябваше да ги направите не повече от 1 лв, да се откажете от привилегията да ползвате луксозни служебни автомобили и в знак на солидарност със състоянието на народа,да ползвате обществения транспорт.

  6. Аз..моят запазен бранд каза:

    Всеки си твърди нещо,което му изнася!Едни писаха,че не бил напуснал,тук че се бил пенсионирал!Хайде обединете си усилията откъм компрамати!

  7. еха каза:

    Голямо откритие, няма що! Госпожа вечно оплюващата да беше прочела закона и щеше да се светне, че командващият ВВС подава молба за напускане поради навършване на изискуемите за това години и трудов стаж, като тази молба се нарича оставка. Как да напусне по друг начин? Да си вземе шапката и да се прибере вкъщи? Парите, които е взел, са си негови, заработени от него и полагащи му се по закон. Държавата храни един куп безполезници, като въпросната госпожа, защо да не плати дължимото на свой висш военен? Атака продължава да подкрепя всячески правителството на ГЕРБ, има ли още някой заблуден, който да им вярва, че са против него?

  8. Ай каза:

    И какво от това? Има право, получава. А тъпите катаджии и митничари, нима не взимат десет заплати при пенсиониране плюс „допълнителните всекидневни“ с които вдигнаха палати. Я стига!
    А тъпата скумрия Цачева, вече и с хотел, без да е взела пари при пенсиониране, а?
    Само плазмодийката Йотова не върви с него, ама заради него ще я преглътнем, май.

  9. Белчева каза:

    Госпожо Ташева, не плюйте по Радев, не той е страшният като вариант за президент. Ако Каракачанов остане трети, което си е добър резултат при този толкова богат набор от кандидати, Вие кого ще подкрепите ? Цачева ли ?Ако това се случи, забравете вече за народна подкрепа , дотук ще е ! Разбира се, че генерал Радев обяви ,че се пенсионира, нямаше друга опция да се кандидатира за президент, ако не се раздели с армията. Не му завиждайте за 20 -те заплати, сто пъти ги е заслужил за всичките пъти, когато е бил във въздуха.

  10. Иванов каза:

    Тази госпожа няма едно нормално изказване. За когото и да е, винаги рови и вади мръсни ризи, което не винаги е така. А щом на военните се полагат 20 заплати, защо да не ги вземе! Висшист съм и при пенсиониране аз получих 1/40 от посочената сума на генерала, но както казват, кой за каквото учил! Ако не се беше кандидатирал за президент въпросната госпожа нямаше и дума да обели! Не правим откритие, оплюването е стара българска черта!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране