01.10.2017 | 12:35
Деси Радева харесва прякора си „генерал Деси“, била секретарка на Румен Христов
Последните месеци имах чувството, че съм най-голямото зло в тази държава, разказа първата дама

България отвикна да има съпруга до президента през последните 5 години. Последните месеци имах чувството, че съм най-голямото зло в тази държава, че съм най-голямата пречка тази държавата да се развива. Това заяви съпругата на президента Десислава Радева по Дарик радио.

Една съпруга на президента просто довършва човека, мъжа. Иначе седи малко странно, обясни Радева. И разказа, че по време на заседанието на ООН в САЩ всички държавни глави били със съпругите си и те имали самостоятелна програма.

Радева обясни, че от всички хейтърски определения най-много си харесва „генерал Деси“. След като Румен е двузвезден генерал, аз би трябвало да съм тризвезден – генерал-лейтенант, каза тя. И изрази готовност да смени пагоните с Бойко Борисов, който е такъв. Няма дължина на полата, която да е подходяща. Ако е такава, тогава са сандалите, отворените обувки или пенсовете, на които им липсва сутиен, или нещо друго, каза Радева по повод непрекъснатите критики към облеклото й.

Загубих анонимността си, на която много държах. Съботите и неделите принципно се разхождаме – по Витоша или в някое градче. Но вече не е така – Румен го спират навсякъде, искат снимки и автографи. Дори понякога се шегувам – не искам повече да излизам с теб, защото това не е разходка, а дефиле, разказа тя.

Вила „Калина“ в Бояна обаче пък й идвала прекалена самотна за градския човек. Във вилата занесохме само уредбата и котарака. Чарли е страхотно, не е изследван за котешки СПИН, живее си добре. Като изключим лабрадора, който е малък и му се качва на главата и нарушава спокойствието на 6- годишния котарак, разказа Десислава.

Не съм променила нищо, президентът не ми забравяна нищо. Просто нямам време за фейсбук, каза Радева на въпрос защо напоследък няма постове във фейсбук. В сегашната си позиция пак бих казала това, което съм написала, но може би по друг начин. Аз съм открит човек и за мен фейсбук е място, където можеш да кажеш какво мислиш, обясни съпругата на президента.

Атаките са към нас двамата, защото хората усещат,че спойката между нас двамата е много силна, допълни Радева. Тя бе категорична, че няма да си направи публичен профил във фейсбук, а само профил на „Живата вода на България“, както се казва сдружението й.

Радева разкри, че е в непрекъсната връзка с Лили и Митко, които взе лятото на гости в Бояна. Те ми пращат сърца, чуваме се често, те са много обичани деца, разказа Радева. От биографията ми се вадят факти, които се използват както им е удобно на някои хора, заяви Десислава. И разказа, че е работила със Слави Трифонов. Никой на ме пита, че съм била секретарка на Румен Христов, който бе министър в правителството на Филип Димитров, допълни тя.

Радева за първи път осъзнала какво я чака след първия тур на изборите. И започнала да чете книги за протокола. Целта на сдружението е да пази българските традиции, фолклор, занаятчии обичаи. То ще се грижи и помага на литературата и изкуството. Ще се грижи и за българския език, за да могат да пишат децата правилно, каза Радева. Гордеем се, че сме народ с толкова уникална и стара азбука, а в социалните мрежи се пише на шльокавица, правят се правописни грешки, обясни тя.

1 коментар

  1. кендуал каза:

    Една от най голямите тайни в държавата е биографиятя на Деса.Това не е случайно. Но, както се казва в Светото писание, идва ден в който ВСИЧКО ТАЙНО СТАВА ЯВНО!И тогава резилът ще е още по голям! Пълна омерта за момента, по български.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране