13.01.2015 | 16:22
Дикме завъртя бизнес с Лавацата
Ексминистърът развива проспериращ бизнес с помощта на ГЕРБ

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме завъртя бизнес с близкия до ГЕРБ Мирослав Печев. Двамата са регистрирали обща фирма, установи проверка на МИГNews.

„Алконост БГ“ ООД е с разностранен предмет на дейност – от търговия в страната и чужбина до консултантска дейност и хотелиерство.

Печев и Дикме, които са известни с близостта си до обръчите от фирми на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за назначили Лиляна Лазарова за управителка на фирмата.

Мирослав Печев е бивш функционер на ЦС на ДКМС. В момента той е представител за България на марката кафе „Лаваца“. Печев е собственик и на хотел „Витоша“ в Студентски град и е в изключително близки отношения с шефа на НСО Антон Ангелов.

Преди години, Антонов дори живя в комплекса. Това е любимото място  и на бившия вътрешен министър Цветанов за уреждане на себеугоднически сбирки в тесен кръг с най-приближените му ченгета. В  гранд хотел „ Витоша” доста често се провеждат  и партийните мероприятия на партия ГЕРБ. Явно бившия функционер на ЦК на ДКМС Мирослав Печев- Лавацата е открил нови политически приятели  и добра ниша за бизнес.

Бившият министър от ДПС Мехмед Дикме в момента върти проспериращ бизнес под крилото на ГЕРБ. През 2011 г. той и съдружникът му Светослав Бобойчев прибират 5 млн. евро от продажбата на две ВЕИ фирми на „Самсунг“.  Двамата на практика продават дружества, чийто единствен капитал са получени през същата година разрешения за строеж на фотоволтаични централи край Враца.

През свободното си време, Дикме се изживява като коментатор и апологет на ГЕРБ и лично Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране