15.01.2017 | 0:01
Димитър Бербатов не мисли за отказване
Нападателят все още се надява да помирише терена в Англия

„Не мисля за оттеглянето от футбола“, призна в интервю за в. „Таймс“ най-голямата звезда на българския футбол през последните 15-ина години Димитър Бербатов. Бившият национал е без отбор от лятото на 2016 г., когато приключи отношенията си с ПАОК (Солун), но още се надява, че ще успее да продължи кариерата си. Нападателят твърди, че е много трудно да се оттегли от играта след толкова много години.

„Това е все едно да си влюбен в някого в продължение на 16 години и просто да спреш да го обичаш. Никой не прави така. В същото време съм реалист, а не глупак, и знам, че възрастта не работи в моя полза. Скоро ще стана на 36 години и едва ли съм мечтата на всеки треньор“, признава Бербатов.

Нападателят обаче следи изявите на двама футболисти, които са на неговата възраст, но въпреки това играят много силно във Висшата лига на Англия. Това са Гарет Бари от „Евертън“ и Златан Ибрахимович от „Манчестър Юн“. Според Бербатов шведът продължава да е на световно ниво и спокойно може да играе още 1 или 2 сезона.

„Ибрахимович има класата, опита и знанието. Той не губи енергия в безсмислени единоборства, но в точния момент е на правилното място и бележи попадения. Златан разполага с футболен интелект, същото се отнася и за Гарет Бари. Наблюдавам внимателно и двамата, защото на тази възраст да играеш на толкова високо ниво е достойно за адмирации“, казва българинът.

Бербатов е категоричен, че иска поне още веднъж да помирише терена в Англия и продължава да таи надежди, че някой клуб ще го ангажира. Нападателят не отхвърли възможността да заиграе за лидера в Чемпиъншип „Нюкасъл“: „Винаги съм бил щастлив да играя. Имал съм своите възходи и падения, като всеки футболист. Когато загубиш, пропуснеш положение или дузпа, когато си контузен, ти все още си част от отбора. Затова трябва да си щастлив, дори и тогава. Състезателите умираме два пъти. Когато спрем да играем футбол и след това.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране