18.03.2015 | 11:54
Димитър Георгиев е предложен за шеф на ДАНС
Той ще замени на поста подалия оставка Владимир Писанчев

Димитър Георгиев е предложен за председател на ДАНС. Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за назначаване на Димитър Георгиев за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“.

Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков“, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски“, от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 г. до ноември 2005 г. работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР. След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар.

От ноември 2006 г. до януари 2011 г. е директор на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество“, след което – до 28 май 2013 г. заема поста заместник-министър на вътрешните работи.

В периода октомври 2013 г. – април 2014 г. е консултант по въпросите на сигурността на Телекомуникационна компания „Глобул“, а от 1 май 2014 г. заема длъжността директор по сигурност на Комуникационна компания „Теленор България“.

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде и указ, с който да освободи контраадмирал Димитър Денев от длъжността командир на Военноморските сили и от военна служба, считано от 13 април 2015 г., поради навършване на пределна възраст за притежаваното звание. До назначаването на титуляр, но за срок не по-дълъг от една година, да заеме поста е предложен сегашният заместник-командир на ВМС комодор Димитър Ангелов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране